Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Kalkylledare

Location
Linköping, Sweden
Closing date
31 August 2022
Apply for this job!

Din roll

Du kommer att blir en del av ett team av kalkylledare på Projektkontoret (PMO) inom utvecklingsenheten. Som kalkylledare leder och koordinerar du multifunktionella team av experter att estimera kostnaden för våra kommande affärer och skapar förutsättningar för framgångsrika genomförande av våra kommande kontrakt. I rollen som kalkylledare får du en möjlighet att arbeta med alla våra produkter och system inom Saab Dynamics hela produktportfölj.
 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Förbereda och strukturera genomförande av kalkylarbetet
  • Koordinera och leda estimeringen för det kommande kontraktet
  • Sammanställa och presentera resultatet av kalkylen för olika intressenter
  • Driva metodikutveckling inom området
  • Bidra med kunskap från kalkylarbetet under projektens uppstartsfas

Din Profil

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av projektledning eller att leda arbete med kalkyler. Det är meriterande om du har erfarenhet av produktutveckling inom tillverkningsindustrin. Du har genom olika utmaningar lärt dig att skapa team som frodas och lyckas. Vi tror att du som kalkylledare inspirerar, lyfter dina kollegor och där av bidrar till ett utvecklande och tillåtande arbetsklimat.

För att lyckas i rollen är du en motiverad och strukturerad person som gillar när vardagen skapar utmaningar där du ständigt utmanas att hitta det bästa sättet att uppnå dina intressenters krav på leverans. Du är en ledare med hög förmåga att kommunicera och samordna. Du är social och flexibel och kan snabbt bekanta dig med förändringar och behov.

Du har ett tekniskt intresse av att förstå behoven från våra kunder för att kunna omsätta detta till tydliga mål för teamet som du ska leda fram till en kalkyl.

Vi ser att du har en examen från universitet/högskola inom teknik eller motsvarande erfarenhet. Du har flerårig erfarenhet inom projektledning eller motsvarande och meriterande är också erfarenhet av utvecklingsarbete. Rollen kräver även mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av PPM-verktyg (dvs. Antura, MS Project) och/eller ERP-verktyg.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.