Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Komponentingenjör

Linköping, Sweden
Closing date: 9 February 2023

Sugen på ny utmaning? börja jobba hos oss med mekkomponenter och fästelement!

Din roll

Vi söker nu en komponentingenjör till sektionen, Component & Assembly Engineering. Sektionen utvecklar, kvalificerar, standardiserar och stöttar inom teknikområdet Komponenter. Vi är en central del för att säkra en störningsfri produktuveckling och produktion.

Som komponentingenjör så kommer du huvudsakligen att ansvara för Mekaniska komponenter och Fästelement.

Exempel på ansvarsområden :

 • Slangar/O-ringar ta fram materialdata , artikeldata
 • Fästelement Typ Skruvar, Nitar O.D.
 • Författa kravdokument så som t.ex. SCD & SPGr inom C&A området
 • Bidra till General Engineerings gemensamma arbete
 • Driva kvalificeringar av nya komponenter
 • Tolka och översätta externa krav

Du kommer ingå i Mekanikgrupp där vi tillsammans skapar en helhet där vi kombinerar engagemang produktkunskap för att utveckla verksamheten.

Framförallt så har vi inom General Engineering en gemenskap där vi ihop stöttar varandra för säkerställa leverans. Vi arbetar med en hög nivå av självständighet och frihet, ihop med en öppen dialog.

Tillsammans skapar vi förutsättningar och stöttar utveckling, produktion och leverans av Aeronautics produkter.

Din profil

Personliga egenskaper som vi söker:

 • Lagspelare
 • Lätt att kommunicera i tal och skrift.
 • Serviceinriktad
 • Noggrann och ansvarstagande
 • Van att arbeta mot deadlines
 • Kan hantera många olika saker samtidigt
 • Positiv och engagerad
 • Självgående men vågar samtidigt fråga

Vi söker en och en profil som kompletterar oss, Du bör gilla att ta dig an och lösa utmaningar där förutsättningarna inte alltid är givna. Lösningsfokuserad.

Du bör ha en relevant bakgrund från tidigare arbeten och en akademisk examen, eller motsvarande erfarenhet. Erfarenhet från liknande teknikområde eller konstruktion är meriterande, men inte ett krav.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Vad du kommer vara en del av

Du kommer ingå i Component & Assembly i General Engineering, en del av Business Support – Aeronautics. En central teknikorganisation. Vi skapar tekniska lösningar åt Aeronautics produktuteckling och produktion. Från forskning till färdig produkt och vidmakthållande. General Engineering är idag ca 50 medarbetare, och Compont & Assembly består av ca 14 medarbetare med konsulter.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.