Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Kompositkonstruktör

Göteborg, Sweden
Closing date: 9 June 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Vi söker en kollega till ett av våra mekanik- och kompositteam som utvecklar radarprodukter i Göteborg. Här arbetar vi med nya material och tillverkningstekniker som t.ex. AM och kompositstrukturer.

Din roll

Våra team ansvarar för utveckling av all mekanik och kablage till Saab Surveillance samtliga mark-, flyg- och sjöradarsystem. Vi är nu i den lyckosamma situationen att vi har väldigt många kunder som vill ha våra lösningar och vi behöver därför bli fler.

Tjänsten består i att utveckla mekanikkonstruktionslösningar i olika enheter, på enhets- och systemnivå för gruppens produkter inom Surveillance i Göteborg. Verktyg som vi använder är CAD-verktyget Creo och PDM-verktyget IFS. För att lyckas har vi ett nära samarbete med inköp, produktion och övriga konstruktionsinstanser. Arbetet bedrivs vanligtvis i projektform i agila team med produktfokus, vilket kommer att innebära ett nära samarbete med konstruktörer från andra teknikområden.

Våra produkter har krav på hög tillförlitlighet och skall fungera i alla typer av miljöer. Därför behöver du alltid ta i beaktande den krävande miljö som våra produkter används i såsom vibration, korrosion, temperaturväxlingar, stöt osv.

Din profil

Till gruppen söker vi dig som vill arbeta med utveckling inom mekanik- och kompositsdesign inom flyg. Vi söker dig som har förmågan att se de enkla lösningarna i komplexa problem och som är engagerad, drivande, målfokuserad, praktiskt lagd och resultatorienterad i ditt arbetssätt. Du har viljan att ständigt utvecklas både som människa såväl som konstruktör.

För tjänsten krävs examen som Högskoleingenjör eller Civilingenjör, gärna inriktning maskinteknik, produktutveckling eller design, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet. Du ska kunna uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. God samarbetsförmåga och förmåga att arbeta självständigt är ett krav då teamarbete bygger på att hjälpa varandra att lyckas.

Tidigare erfarenhet av lättviktskonstruktion i aluminium och komposit, MBD och Creo är meriterande.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

----------------

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Varmt välkommen med din ansökan!