Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
manufacturing.jpg

Kompositmontör

Karlskrona, Sweden
Closing date: 4 June 2024

Kompositmontör

Vad du blir en del av

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning - att göra världen till en säkrare plats.

Saab representerar spetskompetens i världsklass inom det örlogsmarina segmentet - både över och under vattenytan. Vi konstruerar, bygger och vidmakthåller ubåtar och örlogsfartyg baserade på avancerad smygteknik. Våra kunder finns inom svenska Försvarsmakten men även inom utländska försvarsmakter och företag. Vi erbjuder dig goda möjligheter att utvecklas tillsammans med oss och att arbeta med den senaste tekniken inom det marina området. Din vilja till utveckling och dina personliga egenskaper väger tungt när vi nu utökar vår avdelning. Saab har påbörjat produktionen av världens modernaste ubåtar med den absolut senaste tekniken. Samtidigt skapar vi i Karlskrona ett av världens modernaste skeppsvarv. Vi behöver dig!


Din framtida utmaning

För att kunna möta framtida utmaningar söker vi nu nya medarbetare till vår kompositavdelning.

Vi är idag världsledande inom kompositbyggnationer, ställer höga krav på vår arbetsmiljö och vill utveckla vår personal. Du kommer vara delaktig i både nybyggnationer och underhållsarbeten på yt- och undervattensfartyg. Arbetet kräver engagemang och stort eget ansvar där egenkontroll och kvalitet är viktigt. Ingen dag är den andra lik vilket innebär att du får möjlighet att använda din tidigare kunskap men också sättas på prov med nya utmaningar.


Den du är idag

Vi söker en person som gillar att arbeta praktiskt. Har du en bakgrund inom något hantverkaryrke eller har erfarenhet av industriarbete sedan tidigare? Då kan tjänsten som kompositmontör på Saab vara nästa utvecklingsmöjlighet för dig!

Vi lägger stor vikt vid att hitta en person som vill lära sig något nytt och har en stor nyfikenhet. Förkunskaper är inte det viktiga mer än att du ska gilla att arbeta praktiskt. Du blir utbildad på plats.

För att trivas med tjänsten behöver du vara en lagspelare och trivs att arbete i grupp. Vi värdesätter gott samarbete och god stämning. Som person är du noggrann, ansvarsfull och säkerställer att du har god kvalitet på ditt arbete. Det är viktigt med en positiv inställning och en nyfikenhet och vilja till att lära dig nya saker.
 

Inget krav men meriterande:

Liftkort

Fallskyddsutbildning

Erfarenhet av injicering/laminering

Härdplastutbildning

Hetaarbeten
 

Arbetsuppgifterna består i huvudsak av:

  • Handlaminering
  • Vakuuminjicering
  • Formbygge
  • Pluggtillverkning
  • Paneltillverkning
  • Delta i förbättringsarbete
  • Arbeta enligt våra Lean principer
     

Du ingår i ett team med mycket högt yrkeskunnande och en bra sammanhållning på hela avdelningen. Teamet ansvarar tillsammans för kvalitet, leverans och effektivitet kopplat till våra produkter. Tillsammans är du och teamet också en viktig del i vårt arbete med ständiga förbättringar.

Ansökningsförfarande

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

I denna rekrytering samarbetar Saab med Skill. Kontakta ansvarig rekryterare Elin Larsson, 0455-325363, elin.larsson@skill.se, eller Maria Ericson, 0455-325364, maria.ericson@skill.se 

Vi arbetar löpande med rekryteringen och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Så skicka in din ansökan redan idag!

Om Saab
Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 20 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här
 

Inom affärsområdet Kockums har vi lång och gedigen erfarenhet av att tillhandahålla avancerade farkoster och plattformar för den navala domänen. På och under havsytan.

Med unik kompetens och några av världens förnämaste varvsanläggningar, är Kockums världsledande vad gäller utveckling, byggnation och fortlöpande underhåll och uppgraderingar av ubåtar, ytstridsfartyg och andra navala system.

Utbudet av produkter ger förmågor för informationsinhämtning, övervakning, ytstrid, ubåtsjakt, minjakt samt uppdrag på havsbotten. Mångsidighet, flexibilitet och hög tillgänglighet är egenskaper som karakteriserar samtliga våra produkter. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här