Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
manufacturing.jpg

Kompositmontör

Karlskrona, Sweden
Closing date: 29 March 2023

Kompositmontör

Vad du blir en del av
På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning - att göra världen till en säkrare plats.

Saab representerar spetskompetens i världsklass inom det örlogsmarina segmentet - både över och under vattenytan. Vi konstruerar, bygger och vidmakthåller ubåtar och örlogsfartyg baserade på avancerad smygteknik. Våra kunder finns inom svenska Försvarsmakten men även inom utländska försvarsmakter och företag. Vi erbjuder dig goda möjligheter att utvecklas tillsammans med oss och att arbeta med den senaste tekniken inom det marina området. Din vilja till utveckling och dina personliga egenskaper väger tungt när vi nu utökar vår avdelning. Saab har påbörjat produktionen av världens modernaste ubåtar med den absolut senaste tekniken. Samtidigt skapar vi i Karlskrona ett av världens modernaste skeppsvarv. Vi behöver dig!

Din framtida utmaning
För att kunna möta framtida utmaningar söker vi nu nya medarbetare till vår kompositavdelning.

Vi är idag världsledande inom kompositbyggnationer och ställer höga krav på vår arbetsmiljö och vår personal. Du kommer vara delaktig i både nybyggnationer och underhållsarbeten på yt- och undervattensfartyg. Arbetet kräver engagemang och stort eget ansvar där egenkontroll och kvalitet är viktigt. Ingen dag är den andra lik vilket innebär att du får möjlighet att använda din tidigare kunskap men också sättas på prov med nya utmaningar.

Arbetsuppgifterna består i huvudsak av:

  • Handlaminering
  • Vakuuminjicering
  • Formbygge
  • Pluggtillverkning
  • Paneltillverkning
  • Delta i förbättringsarbete
  • Arbeta enligt våra Lean principer

Du ingår i ett team med mycket högt yrkeskunnande och en bra sammanhållning på hela avdelningen. Teamet ansvarar tillsammans för kvalitet, leverans och effektivitet kopplat till våra produkter. Tillsammans är du och teamet också en viktig del i vårt arbete med ständiga förbättringar.

Rollen kräver ett tätt och prestigelöst samarbete med närstående avdelningar och stödfunktioner.


Den du är idag

Vi söker dig som är en lagspelare och trivs att arbete i grupp där vi värdesätter gott samarbete och god stämning. Du kan ta egna initiativ, samt arbeta både självständigt och i grupp. Som person är du noggrann, ansvarsfull och säkerställer att du har god kvalitet på ditt arbete. Det mesta av arbetet bedrivs dagtid men skift och förekomma.

Vi söker dig med intresse för teknik och tillverkning. Verkstadsbakgrund, och truckkörkort är meriterande för tjänsten. Du har god vana att arbete i olika datasystem samt god kunskap i engelska.


Krav:

Gymnasieutbildning Praktiskt inriktning.

Körkort B behörighet

Relevant yrkesbildning eller yrkeserfarenhet inom området

Meriterande:

Liftkort

Fallskyddsutbildning

Erfarenhet av injicering/laminering

Härdplastutbildning

Hetaarbeten

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

I denna rekrytering samarbetar Saab med Skill. Kontakta ansvarig rekryterare Ella Olausson, 0455-325362, ella.olausson@skill.se, Caroline Persson, 0455-325366, caroline.persson@skill.se

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Om Saab
Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling. Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där vi ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.