Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
manufacturing.jpg

Kompositmontör

Karlskrona, Sweden
Closing date: 8 October 2023

Kompositmontör

Vad du blir en del av


På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning - att göra världen till en säkrare plats.

Saab representerar spetskompetens i världsklass inom det örlogsmarina segmentet - både över och under vattenytan. Vi konstruerar, bygger och vidmakthåller ubåtar och örlogsfartyg baserade på avancerad smygteknik. Våra kunder finns inom svenska Försvarsmakten men även inom utländska försvarsmakter och företag. Vi erbjuder dig goda möjligheter att utvecklas tillsammans med oss och att arbeta med den senaste tekniken inom det marina området. Din vilja till utveckling och dina personliga egenskaper väger tungt när vi nu utökar vår avdelning. Saab har påbörjat produktionen av världens modernaste ubåtar med den absolut senaste tekniken. Samtidigt skapar vi i Karlskrona ett av världens modernaste skeppsvarv. Vi behöver dig!

Din framtida utmaning


För att kunna möta framtida utmaningar söker vi nu nya medarbetare till vår kompositavdelning.

Vi är idag världsledande inom kompositbyggnationer, ställer höga krav på vår arbetsmiljö och vill utveckla vår personal. Du kommer vara delaktig i både nybyggnationer och underhållsarbeten på yt- och undervattensfartyg. Arbetet kräver engagemang och stort eget ansvar där egenkontroll och kvalitet är viktigt. Ingen dag är den andra lik vilket innebär att du får möjlighet att använda din tidigare kunskap men också sättas på prov med nya utmaningar.


Den du är idag

Vi söker en person som gillar att arbeta praktiskt. Har du en bakgrund inom något hantverkaryrke eller har erfarenhet av industriarbete sedan tidigare? Då kan tjänsten som kompositmontör på Saab vara nästa utvecklingsmöjlighet för dig!

Vi lägger stor vikt vid att hitta en person som vill lära sig något nytt och har en stor nyfikenhet. Förkunskaper är inte det viktiga mer än att du ska gilla att arbeta praktiskt. Du blir utbildad på plats.

För att trivas med tjänsten behöver du vara en lagspelare och trivs att arbete i grupp. Vi värdesätter gott samarbete och god stämning. Som person är du noggrann, ansvarsfull och säkerställer att du har god kvalitet på ditt arbete. Det är viktigt med en positiv inställning och en nyfikenhet och vilja till att lära dig nya saker.

Inget krav men meriterande:

Liftkort

Fallskyddsutbildning

Erfarenhet av injicering/laminering

Härdplastutbildning

Hetaarbeten

Arbetsuppgifterna består i huvudsak av:

  • Handlaminering
  • Vakuuminjicering
  • Formbygge
  • Pluggtillverkning
  • Paneltillverkning
  • Delta i förbättringsarbete
  • Arbeta enligt våra Lean principer

Du ingår i ett team med mycket högt yrkeskunnande och en bra sammanhållning på hela avdelningen. Teamet ansvarar tillsammans för kvalitet, leverans och effektivitet kopplat till våra produkter. Tillsammans är du och teamet också en viktig del i vårt arbete med ständiga förbättringar.

Ansökningsförfarande

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

I denna rekrytering samarbetar Saab med Skill. Kontakta ansvarig rekryterare Elin Larsson, 0455-325363, elin.larsson@skill.se, eller Maria Ericson, 0455-325364, maria.ericson@skill.se 

Vi arbetar löpande med rekryteringen och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Så skicka in din ansökan redan idag!

Om Saab
Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling. Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där vi ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.