Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Konstruktör inom systeminstallation

Linköping, Sweden
Closing date: 28 February 2024

Vill du vara med och utveckla ett av världens främsta flygplanssystem? Som konstruktör inom systeminstallation hos oss på Saab Aeronautics får du möjligheten att arbeta med avancerad teknik och samtidigt ta nästa kliv i din personliga utveckling.

Din roll

Som konstruktör inom Systeminstallation kommer du vara med och bidra till att utveckla ett av världens mest avancerade flygplanssystem. Detta genom att ha en central roll i att integrera och installera missionsystem i våra flygplan.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att innefatta:

  • Utveckling av detaljerade scheman och ritningar för elektroniska system
  • Integration av elektroniska komponenter för att säkerställa optimal funktionalitet och kompatibilitet med övriga system
  • Att arbeta enligt flygindustrins regler och standarder för att säkerställa fullständig överensstämmelse och säkerhet

Du kommer att samarbeta och kommunicera med olika discipliner såsom grundflygplanssystem, avionik- och systemutvecklare, produktionsingenjörer samt montörer. Vid behov kan det även förekomma kontakter med underleverantörer, partners och kunder.

Din profil

Vi söker dig som är noggrann, flexibel, nyfiken och teknikintresserad. Du kommer att vara en del av ett dynamiskt och professionellt team där samarbete och öppenhet är centrala värderingar. Vi uppskattar en god spridning av arbetslivserfarenhet inom gruppen och är nyfiken på dig som har tidigare erfarenhet eller är nyexaminerad inom området.

Krav för tjänsten:

  • Utbildningsbakgrund som ingenjör eller från annan relevant eftergymnasial utbildning inom el
  • Kunskaper i programvaror som Capital Logic, PDM-system och Microsoft Office
  • Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande:

  • Arbetslivserfarenhet som konstruktör, designer, systemutvecklare, beräkningsingenjör eller montör.
  • Pilotutbildning eller erfarenhet inom flygbranschen
  • Kunskaper inom CATIA V5 och CADEL


För att passa in i vår arbetskultur är det viktigt att vara samarbetsvillig, öppen och anpassningsbar. Vi tror på en arbetsmiljö där vi stöttar varandra och skapar en positiv atmosfär där idéer och innovation kan blomstra.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vad du blir en del av

Special Mission Regional Aircraft utvecklar och underhåller Airborne Early Warning Systems (AEW), samt underhåller Saab civila flygplan. Systeminstallation ansvarar för att integrera och installera de olika system och modifikationer som uppkommer i verksamheten.

I vår organisation ges möjlighet att bredda sig i sin roll samt att ta nya ansvarsområden över tid. Det går att gå mot en ledarskapsroll eller teknikledarroll. Dessutom finns det flera sidospår tillgängliga inom t.ex. förbättringsarbete samt innovation- och teknikutveckling

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.