Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Konstruktör till ett av våra designteam

Linköping, Sweden
Closing date: 16 August 2024

Mekanik konstruktör till vårt designteam

Din framtida utmaning

Vill du arbeta med produktutveckling genom hela kedjan – från produktidé till tillverkad produkt?

Design sektionen supportar avdelning Ground Support Equipment med design- och konstruktionsuppdrag inom alla domäner och vi har ansvaret att leverera de mest kostnadseffektiva och underhållsmässiga produkterna utifrån givna kravbilder. Då efterfrågan på våra tjänster kontinuerligt ökar söker vi en ny engagerad, kreativ och strukturerad kollega.

Arbetsuppgifterna varierar både i komplexitet och i område, något som kräver att du har lätt för att sätta dig in i nya arbetsuppgifter och inte är rädd för utmaningar. Arbetsuppgifterna innebär vidare att utifrån en given kravbild förädla våra kunders önskemål, ta fram konceptlösningar i form av 3D-modeller och förfina dessa till tillverkningsunderlag för prototyp- och serietillverkning. Du verifierar att dina konstruktioner uppfyller aktuella krav som hållfasthetskrav och funktionskrav med kollegor som ansvarar för dessa områden.

Arbetet kan innebära en del resor till våra sektioner på annan ort, till våra kunder och till Försvarsmaktens förband.

Din placering är på vår Saab site i Malmslätt, Linköping.


Den du är idag
Vi söker dig som är teknikintresserad och vill vara med där det händer! Som person har du lätt för att samarbeta med andra, är flexibel och kan arbeta med flera uppdrag samtidigt. Du har ett välutvecklat sinne för tydlighet, struktur, ordning och får samtidigt saker att hända. Du har en innovativ ådra där du bidrar med nya kreativa idéer och lösningar i våra uppdrag och för våra produkter. Hos oss är det viktigt att du förstår kundvärde och uppskattar hög kvalitét.

Vi tror att du är högskoleingenjör eller motsvarande samt har några års arbetslivserfarenhet av att designa och utveckla nya och befintliga produkter. Har du även erfarenhet av flygbunden underhållsutrustning eller annan typ av flygmateriel ser vi det som mycket meriterande.

Arbetet utförs primärt i CAD-verktyget Autodesk Inventor samt PDM systemet Vault, varför erfarenhet av de systemen är meriterande.

Du hanterar svenska och engelska väl i tal- och skrift samt innehar körkort med minst behörighet B.

Den här tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför- och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Vad du blir en del av
Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem samt framtidsstudier som förberedelse för framtida bemannade och obemannade flygsystem och vidareutveckling av befintliga produkter. Verksamheten bedrivs i Sverige, Brasilien, Norge, Pakistan, Saudiarabien, Förenade Arabemiraten och USA.

Du blir en del av sektionen Design som ingår i avdelningen Ground Support Equipment Department (GSE). Avdelningen arbetar med affärer och projekt riktade mot underhållssystemen för Gripen, T7-A, Försvarsmaktens flygplan och helikoptrar samt faciliteter och hangarer, med verksamhet i Linköping, Arboga och Östersund.


Kontaktperson:

Mats Raneborn +46 13 23 16 49

Känns det här jobbet intressant? Ansök redan idag!