Skip to content Go to main navigation Go to language selector
quality-management.jpg

Kvalitetsingenjör

Huskvarna, Sweden
Closing date: 11 September 2022

Vill du arbeta med utveckling, produktion och underhåll av avancerade produkter, och vidareutveckla vårt arbetssätt för att möta nya krav på kvalitet  och ytterligare förbättra vår effektivitet?

Din roll

I denna roll kommer du att verka inom kvalitetsavdelningen som förbättringsledare för utveckling, produktion och underhåll av komplexa system och andra produkter för flygplan och helikoptrar. Du kommer att jobba med att utveckla och införa nya arbetssätt inom bland annat flygsäkerhets- och kvalitetsområdet och/eller med risker och möjligheter. Parallellt med detta kan du komma du att utföra internrevisioner för att hitta förbättringsmöjlighet och eventuella brister.

Din profil

Vi tror att du idag arbetar med kvalitets- eller förbättringsfrågor på ett medelstort företag med några års erfarenhet inom området. Alternativt jobbar du praktiskt med utveckling, tillverkning eller underhåll av elektronik eller mekanik med intresse för att vidareutveckla processer, metoder och verktyg inom ditt område.

För att lyckas och bli framgångsrik i rollen bör du ha en god kommunikativ förmåga, ett stort intresse för förbättringsarbete. Du ska ha ett intresse för att hjälpa andra att förstå och ta till sig nya arbetssätt.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.
 

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet.

Verksamheten i Huskvarna har kunder inom hela världen, bland annat de stora flygplans- och helikoptertillverkarna Airbus, Boeing och Sikorsky. Du blir en del av vår kvalitetsavdelning som idag består av sex personer som alla värdesätter att ha det trevligt och roligt på jobbet.

Vår uppgift är att stötta hela affärsenheten med att utveckla vår arbetsmetodik och hjälpa alla att göra rätt. Därmed kommer du att ha kontakt med de allra flesta av vår affärsenhets 300 medarbetare, där vi förväntar oss att kunskap ska delas parter emellan.

Hos oss tillämpar vi flextid och sätter stor vikt vid möjligheten att kombinera arbete med privatliv. Våra anställda har tillgång till ett omfattande förmånspaket som bl.a. innehåller friskvård och aktiesparande och vi ser din framtida utveckling som ett viktigt fokusområde. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

       

Är du redo för nästa steg i karriären och vill jobba med oss? Då ser vi fram mot din ansökan! Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.


Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.