Skip to content Go to main navigation Go to language selector
quality-management.jpg

Kvalitetsingenjör

Karlskoga, Sweden
Closing date: 5 January 2023

Din roll

Då verksamheten växer så söker vi nu fler Kvalitetsingenjörer till kvalitetsavdelningen i produktionen, Björkborn, Karlskoga.

Som Produktionskvalitetsingenjör deltar du i utvecklingsprojekt och kvalificering av nya produkter och utrustningar i produktion. Du kommer att arbeta tvärfunktionellt där du ansvarar för att utveckla, bereda och definiera kvalitetsprocesser, kvalitetssäkring och kvalitetskontroller i produktion. Du kommer att driva och delta i förbättringsprojekt inom olika produktionsområden. I rollen stöttar och driver du kvalitetsfrågor i olika forum, vilket medför ett ansvar att bidra till en ständig förbättringskultur där kunden alltid är i centrum.

Exempel på det vi arbetar med:

 • Leda och koordinera kvalitets- och förbättringsarbete i produktion
 • Planera och utföra FMEA, kontrollplan och kapabilitetsanalys
 • Planera, delta och följa upp verifiering och kvalificering av utrustningar
 • Utreda rotorsak till avvikelser, definiera korrigerande åtgärd och uppföljning
 • Delta i kvalitetsrevision (produkt och process)


Din profil

Som Produktionskvalitetsingenjör ser vi en ansvarstagande problemlösare som trivs att jobba i team såväl som självständigt. För att lyckas i rollen bör du ha en god kommunikativ förmåga då rollen kräver att på ett övertygande sätt kunna förklara kvalitetsrisker för andra. Vi värdesätter en prestigelös personlighet som är öppen för förändring och utveckling.

För att lyckas i rollen bör du ha:

 • Högskoleingenjörsexamen eller motsvarande erfarenhet inom områden som kvalitet, mekanik eller kemi
 • Två års erfarenhet av arbete inom kvalitetsområdet
 • God kommunikativ förmåga på engelska och svenska, i båda tal och skrift
 • B-körkort

Det är meriterande om har:

 • Kunskap om kvalitetssystem och kvalitetsstandarder
 • Erfarenhet av att arbete med områden som Lean, rotorsaksanalys och FMEA
 • Erfarenhet att arbeta med utveckling

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här 

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.