Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
manufacturing.jpg

Kvalitetskontrollant

Linköping, Sweden
Closing date: 18 August 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Din roll

I rollen som kvalitetskontrollant kommer du att tillhöra ett team på cirka 20 st medarbetare, där din uppgift är att verifiera kvaliteten på svarvade och frästa stålartiklar. Du gör detta främst med hjälp av koordinatmätmaskin, hårdhetsmätare, konduktivitetsmätare och manuella mätdon. Hos oss får du omväxlande arbetsuppgifter där inriktningen i huvudsak kommer att vara kontroll av kvalitet.

Du kommer ingå i ett härligt självstyrande team som ser fram mot att få inkludera dig i vår goda sammanhållning. Vi ser till att ha kul på jobbet och hjälper alltid varandra. Hos oss har du goda möjligheter till inflytande där vi tillsammans förbättrar och utvecklar verksamheten!

Du kommer samarbeta såväl inom avdelningen som med våra olika team vilka stöttar produktionen. Exempel på arbetsuppgifter är:

  • Uppsättning av artiklar för mätning i koordinatmätmaskin
  • Kalibrering av mätprober
  • Analys av mätresultat
  • Upprättande av mätrapport
  • Dagliga kontakter med produktionsstöd
  • Gemensamma beslut vid avvikande mätresultat
  • Manuell kontroll mot CAD-ritning/textunderlag

Tjänstorten kommer vara Tannefors, Linköping och tjänsten är förlagd till 2-skift.

Din profil

Vi söker dig som har ett gediget tekniskt intresse och någon form av teknisk baskompetens. Vi ser att du har en god systemvana samt mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av ritningsläsning och/eller intresse för kvalitet och mätteknik.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du är en noggrann person med högt kvalitetstänk och viljan att hela tiden utvecklas i din arbetsroll. Du är självgående men trivs att arbeta i grupp och är lyhörd mot andra och kan ställa frågor vid behov. Fortsättningsvis kan du arbeta utifrån givna arbetsinstruktioner och är ansvarstagande i att fullfölja ditt arbete.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Vi är i en tillväxtresa och står inför spännande utmaningar för att möta kundernas efterfrågan, där intresset för våra produkter fortsätter att vara stort på marknaden. I rollen som kvalitetskontrollant kommer du därför få vara delaktig i vår vidareutveckling inom en mängd områden för att vara konkurrenskraftiga.

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Med tanke på den kommande semesterperioden kan du förvänta dig återkoppling på din ansökan efter sommaren. Om du tycker att tjänsten låter intressant är du varmt välkommen att skicka in din ansökan redan idag!