Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
quality-management.jpg

Kvalitetsledare

Linköping, Sweden
Closing date: 8 March 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din roll

Blir en del av den kommersiella och militära flygindustrin, arbeta mot kunder, leverantörer och i interna gränssnitt hos Saab Aerospace Systems. Vi levererar vingstruktur, roder, dörrar och system till kunder som Airbus och Boeing.


Som Kvalitetsledare verkar du som kontaktperson i kvalitetsrelaterade frågor externa och interna gränssnitt. Du kommer vara en del av kvalitetsorganisationen och ha ett tätt samarbete med övriga avdelningar så som Projekt och Program, Produktion, Inköp och Utveckling.


Huvudsakliga uppgifter:

 • Utveckla, förbättra och förvalta kvalitetsprestandan i organisationen och mot kontrakt

 • Säkra kravefterlevnad inom hela organisationen

 • Ansvara för internrevisonsverksamheten på affärsenheten

 • Hantera grundorsaksanalyser och korrektiva åtgärder

 • Representera kvalitetsorganisationen i olika forum

 • Kontinuerligt analysera, identifiera och initiera förbättringar mot design, industrialisering, processer och relationer i olika gränssnitt.

Din profil

Du är någon med relevant utbildning och/eller erfarenhet inom kvalitetsområdet eller liknande profession. Arbetsuppgifterna är breda och du har bra förmåga att lära samt att vara nyfiken på att utveckla nuvarande arbetssätt. Du har kunskaper inom tillverkningstekniker, produktionssystem, och hantering av kundkrav. Du uppskattar tvärfunktionellt arbete, både internt och externt. Resor kan förekomma i tjänsten.


Nödvändiga färdigheter:

 • Ingenjörsexamen eller minimum fem års relevant arbetslivserfarenhet

 • Mycket goda kunskaper i Engelska, både tal och skrift  

 • Omfattande revisionskompetens inom kvalitetsområdet

 • Kompetens inom förvaltning och utveckling av verksamhetsledningssystem

 • Erfarenhet gällande verktyg för problemlösning (t.ex. Sig Sigma)

 • Erfarenhet i att läsa kravdokument och ritningar


Önskade färdigheter:

 • Erfarenhet inom Aerospace och EN9100

 • Erfarenhet att jobba med kunder och leverantörer

 • Certifierad Black Belt

 • Erfarenhet att jobba med olika kulturer t.ex. Indien, USA/Kanada, Europa, etc

 • Ledarerfarenhet


Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap


Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.
 

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.
 

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.
 

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här


Du kommer samarbeta med erfarna ingenjörer och sakkunniga i en verksamhet som främjar personlig och professionell utveckling.


Kvalitetsavdelningen består främst av kvalitetsingenjörer som arbetar i tätt samarbete med Projekt och Program, Produktion, Inköp och Utveckling. Du kommer rapportera till kvalitetschefen.


I produktportföljen ingår bland annat Boeing 787 Large Cargo Doors, Airbus A321 Over Wing Exit Doors och bakkropp till T-7A. Affärsenhet Aerospace System ingår i Affärsenhet Aeronautics.  

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här
Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.


Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.