Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
manufacturing.jpg

Kvalitetstekniker

Karlskoga, Sweden
Closing date: 15 February 2023

Kvalitetstekniker Saab Dynamics Karlskoga


Din roll

Då verksamheten växer så söker vi nu ytterligare en Kvalitetstekniker till kvalitetsavdelningen i produktionen, Björkborn, Karlskoga.

Kvalitetsfunktionen inom produktion i Karlskoga ansvarar för att styra, stödja och verifiera kvaliteten i hela produktionskedjan fram till leverans. Denna roll kommer vara inriktad mot explosives, vilket medför att kompetens inom kemitillverkning är en merit.

Kvalitetsteknikerns huvuduppgift är att genom nära samarbete med kvalitetsingenjör, övriga enheter inom produktion och utveckling medverka till att säkerställa att produkten uppfyller specificerade process-, produkt- och kontraktskrav. Det görs genom kontroller, avvikelsehantering, datainsamling för att förbättra processer och produkter.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Delta vid uppstartsmöten inför produktionsstart, granska och dokumentera att specificerade uppgifter enligt gällande checklista är utförda

  • Granska kontrollresultat från utförda kontroller i produktion

  • Analysera, sammanställa och redovisa resultat från utförda kontroller

  • Registrera avvikelser och driva enklare avvikelseutredningar

  • Driva kortsiktiga och långsiktiga åtgärder i tvärfunktionella team

  • Vid repetitiva avvikelser rapportera till kvalitetsingenjör och berörd process/funktion.

  • Analysera, rapportera och följa upp kvalitetsresultat från upptäckta trender.

  • Stödja produktionen genom att vara sakkunnig i kundkrav och kvalitetsfrågor.

Din profil

Vi söker en person som är noggrann och strukturerad, har vana att leda och driva avvikelser och produktionsstörningar, till din hjälp finns systemverktyg samt kunniga medarbetare. Du tar personligt ansvar för ålagda uppgifter. Du är flexibel och öppen för förändringar i arbetet.

Meriterande om du har kunskaper om kvalitetskontroll inom produktion, någon form av industriell tillverkning, gärna inom kemi. Du har god datorvana och hanterar office programmen som Exel och Word. Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift samt körkort krävs för tjänsten.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.