Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
manufacturing.jpg

Maintenance Planning till Aircraft Installation and Delivery

Linköping, Sweden
Closing date: 5 May 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.


Din roll

SAAB expanderar sin verksamhet inom Gripen systemet och vi söker nu en ny medarbetare till vårt team i Tannefors/Linköping. Avdelningen Aircraft Installation and Delivery är en verksamhet som levererar nytillverkade Gripen samt utför underhåll, modifikationer och reparationer av Gripen systemet både inom och utanför Sveriges gränser.

I din roll som Maintenance Planning/underhållsberedare kommer du att ingå i ett team inom underhållsplanering/beredning tillsammans med andra planerare/beredare, teknikkontor och tekniker. Du kommer att jobba med att bereda, planera och beställa underhåll/reparation på urmonterade komponenter till våra flygplan. Du har även ansvar för beställning av reservdelar och utbytesenheter, både nytillverkat material och återvunnet. Samt följa upp och validera flygplan i vårt system ERP/MRO samt i kundens system Fenix.

Dina uppgifter omfattar även bland annat:

  • Bereda/planera underhållsarbeten.

  • Materielplanering avseende reservdelar och utbytesenheter.

  • Beställning av komponentunderhåll skicka/ ta emot.

I vårt team strävar vi efter att kunna hjälpa varandra med de flesta uppgifter som uppstår. Det innebär att det krävs att du är flexibel och inte rädd för att hjälpa andra vid behov. Vi har en fantastiskt bra sammanhållning idag inom avdelningen Aircraft Installation and Delivery där alla jobbar mot att lösa våra utmaningar på ett lugnt och kontrollerat sätt.

Din profil

Vi söker dig som har ordningssinne, är noggrann samt kan planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du är lösningsorienterad, trivs att arbeta med omväxlande uppgifter samt är utåtriktad och har lätt att ta kontakt med andra.

Vi ser att du har:

  • Gymnasial utbildning inom teknik/logistik eller tidigare relevant arbetslivserfarenhet.

  • Goda kunskaper i engelska och svenska, både i tal och skrift.

  • Goda datakunskaper.

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av flygunderhållsverksamhet inom militära underhållstillstånd

  • Dokumenterad erfarenhet från affärssystem, främst ERP, FENIX och Sherpa.

  • Kunskap/kännedom om Gripen underhållsprogram.

  • Genomgången familiseringskurs på flygsystem Gripen.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du är välkommen att ansöka på antingen svenska eller engelska.

Varmt välkommen med din ansökan!