Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
manufacturing.jpg

Maskinoperatör inom skärning av plåt

Karlskrona, Sweden
Closing date: 4 June 2024

Maskinoperatör inom skärning av plåt

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Vad du blir en del av

Saab representerar spetskompetens i världsklass inom det örlogsmarina segmentet – både över och under vattenytan.

Vi konstruerar, bygger och vidmakthåller ubåtar och örlogsfartyg baserade på avancerad smygteknik. Våra kunder finns inom svenska Försvarsmakten men även inom utländska försvarsmakter och företag. Vi erbjuder dig goda möjligheter att utvecklas tillsammans med oss och att arbeta med den senaste tekniken inom det marina området. Din vilja till utveckling och dina personliga egenskaper väger tungt när vi utökar vår avdelning.

Saab i Karlskrona söker maskinoperatörer för skärning av plåt med plasma- och gasskärmaskiner. Idag används systemet Global Control plus som är ett Windows baserat koordinatstyrsystem för portalmaskiner. Det är självklart en stor merit om du har erfarenhet av detta system.

Arbetet innebär skärning av plåt med plasma och gas.  Du kommer vara en del i ett team som arbetar med bearbetning av olika material, som sedan används i produktion. Det är viktigt att du har ett stort teknikintresse och viljan att utvecklas och lära dig nytt. Du kommer att utmanas varje dag och du kommer utveckla dina egna kunskaper och växa som person.

Krav:

Genomfört industritekniskt gymnasium

Goda kunskaper inom ritningsläsning

Ha bra plåt- och materialkännedom

Vi ser att du har en industriteknisk bakgrund, med erfarenhet av arbete med skärning av plåt. Maskiner som används är Messer Multithermer och Messer Dafl.

För att du ska lyckas hos oss ser vi gärna att du har någon form av utbildning eller mångårig yrkeserfarenhet inom grovplåtslageri samt utbildning eller tidigare kunskap inom material och ritningsläsning. Hos oss är det viktigt att du som medarbetare är lösningsorienterad, noggrann och att du drivs av en vilja att utvecklas. Med hård konkurrens om utrymmet så är det viktigt att du är flexibel och kan jobba lika bra ensam som i grupp. Arbetets karaktär gör att du bör behärska engelska.

Rekryteringarna sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

I denna rekrytering samarbetar Saab med Skill. Kontakta ansvarig rekryterare Elin Larsson, 0455-325363, elin.larsson@skill.se eller Maria Ericson, 0455-325364, maria.ericson@skill.se

Om Saab

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 20 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

 

Inom affärsområdet Kockums har vi lång och gedigen erfarenhet av att tillhandahålla avancerade farkoster och plattformar för den navala domänen. På och under havsytan.

Med unik kompetens och några av världens förnämaste varvsanläggningar, är Kockums världsledande vad gäller utveckling, byggnation och fortlöpande underhåll och uppgraderingar av ubåtar, ytstridsfartyg och andra navala system.

Utbudet av produkter ger förmågor för informationsinhämtning, övervakning, ytstrid, ubåtsjakt, minjakt samt uppdrag på havsbotten. Mångsidighet, flexibilitet och hög tillgänglighet är egenskaper som karakteriserar samtliga våra produkter. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här