Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
manufacturing.jpg

Maskinoperatör skärande bearbetning - fräsning

Karlskrona, Sweden
Closing date: 7 August 2024

Maskinoperatör - Skärande bearbetning

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din roll

Vi söker nu maskinoperatör till vår unika produktion av senaste teknikens ubåtar och ytfartyg på ett av världens modernaste skeppsvarv.

I din roll som maskinoperatör hos sektionen Welding Control kommer du arbeta med att ta fram provstavar för mekanisk provning av svetsar och metalliska material samt fogberedning av material för svetskvalificeringar. Vid behov tar du även fram ritningar för produktionsprover och svetstester.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Maskinbearbetning (fräsning, svarvning) och kapning

  • Utarbetning av enklare ritningar

Din profil

För att lyckas som maskinoperatör hos oss så ser vi att du är samarbetsvillig, lösningsorienterad och noggrann.

Krav

  • Erfarenhet och kunskap inom manuell skärande bearbetning

  • Gedigen erfarenhet av ritningsläsning

  • Grundläggande kunskap inom konstruktion

  • Erfarenhet av att arbeta med CAD

Meriterande

  • Vana att arbeta med höghållfasta stål och rosttröga material

  • Vana att läsa och tolka standarder inom svetsområdet

  • God datorvana

  • Erfarenhet från liknande tjänst

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.