Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Materialingenjör

Linköping, Sweden
Closing date: 20 February 2023

Din roll

Du kommer tillhöra området Material och Processteknik som är en del under avdelningen General Engineering. Inom sektionen arbetar vi företagsövergripande som kompetenscentrum inom materialteknik.

Du blir en del av ett aktivt team som arbetar brett inom sina teknikområden, där du får en möjlighet att arbeta med många olika frågeställningar under våra produkters livscykel.

Vi söker nu en medarbetare med stort intresse för frågor inom området polymera material, komposit och limning. Vi är i dagsläget drygt 20 medarbetare. Arbetet innefattar arbetsuppgifter genom våra produkters hela livscykel, med fokus på produktion och produktionsstöd.

Arbetet sker i gränssnittet mellan produktion, konstruktion, kvalité och inköp samt med externa kontakter utanför Saab AB. En viktig del i verksamheten är stöd till produktion och konstruktion där det bland annat ingår stöd i frågor som materialval och avvikelsehantering. I arbetet ingår även undervisning inom området polymera material samt arbete med våra företagsinterna standarder.


Din profil

Vi söker dig som har erfarenhet av arbete med polymera material och limning, även erfarenhet inom tätning och lackering är meriterande. Vi ser det som positivt om du har erfarenhet från produktionsnära arbete. Du bör även ha ett stort intresse för att fördjupa dig inom området polymera-material och limning samt dess koppling till livslängd, hållfasthet- och konstruktionsfrågor.

Arbetet kan till viss del anpassas efter individens kompetens och inriktning tillsammans med övriga i teamet.

Du bör gilla ett varierat arbete där det krävs att du är drivande, självgående, analytisk, strukturerad och ansvarstagande. Vidare bör du som sökande vara kommunikativ med god förmåga att kunna uttrycka dig verbalt och i skrift. Du förmedlar gärna dina kunskaper inom området på ett pedagogiskt sätt till dina medarbetare. Goda språkkunskaper i engelska är en förutsättning.

Du bör ha en relevant akademisk examen inom kemi, material eller maskinteknik eller motsvarande arbetslivserfarenhet.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Välkommen med din ansökan!

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.