Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Materialingenjör

Göteborg, Sweden
Closing date: 17 August 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Vi söker nya medarbetare inom området materialteknik, annonsen avser flera olika kompetensområden/tjänster.

Din roll

Du kommer vara en del av vårt Material & Process-team som ansvarar för införandet av nya material, utveckling av materialsystem med tillhörande processer samt medverkar i teknikutveckling. Genom ditt uppdrag kommer du utgöra en stark röst i den fortsatta utvecklingen av Saabs världsledande produkter inom radar.

Vår sektion Material and Process Engineering stöttar samtliga produktområden inom den flygande, marina och landbaserade domänen som utvecklas på Saab Surveillance i Göteborg. Gruppen jobbar med ett brett spektrum av material och processer. Exempel på material och processer vi arbetar med är metall, plast, lim, fiberkompositer, färgsystem, gummipackningar, ytbehandlingar, additiv tillverkning, förbehandlingar, komposittillverkning m.m. Viktiga aspketer på våra produkter är hållfasthet, korrosionsbeständighet, miljötålighet, värmeledning och EMC/EMI (Elektromagnetisk kompabilitet/Elektromagnetisk Interferens) etc.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

•  Att ta fram och kvalificera material-och ytbehandlingssystem

•  Att stötta produktutvecklingen i alla faser från koncept och systemkonstruktion till detaljkonstruktion, verifiering och leverans

•  Att applicera och utveckla testmetoder för material och processteknik

•  Att stötta vårt hållbarhetsarbete

•  Att ingå i materialnätverk inom och utanför företaget

•  Bidra till och driva teknikutveckling inom företaget och i samarbete med andra företag och institut.

Vi erbjuder dig goda möjligheter att utvecklas tillsammans med oss och att arbeta med den senaste tekniken. Din vilja till utveckling och dina personliga egenskaper väger tungt.

Din profil

Detta arbete utförs självständigt, men i en sammansvetsad grupp. Du bör därför vara en person som trivs i ett team som tillsammans styr och fördelar arbete inom gruppen samt ha ett eget driv och vilja att lyckas och ta dina uppgifter i mål. Arbetet kommer vara kunskapsintensivt och till hög grad utföras genom teoretiska angreppssätt. Vi tror att du identifierar dig med egenskaper som god kommunikationsförmåga, flexibilitet och samarbetsvilja. Vi söker dig som har:

Civilingenjörsexamen med inriktning teknisk materialteknik, fysik, eller kemiteknik

•Utmärkt kommunikationsförmåga på svenska och engelska, både i tal och skrift

•Erfarenhet och kunskap om hållbarhet och ämnens miljöpåverkan

Erfarenhet av arbete med teknikutveckling inom industrin är meriterande. Meriterande är även att ha praktisk erfarenhet inom ett eller flera områden.

Med denna annons söker vi dels materialingenjörer med bred kunskap men även mer specialiserade ingenjörer inom olika områden. Var därför tydlig i din ansökan med vilken/vilka av följande kompetensområden du har kunskap och erfarenhet inom:

1. Ytbehandlingar

2. Elektromagnetisk kompabilitet/Elektromagnetisk Interferens

3. Kemiteknik

4. Färg och lack

5. En bred kunskap inom många olika materialtekniska områden inklusive några ovan listade.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.


Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen. 


Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld. 
Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem.

Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här