Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Materialkoordinator

Location
Linköping, Sweden
Closing date
23 May 2022
Apply for this job!

Din framtida utmaning

Som materialkoordinator är du drivande för uppföljning och leveransprognoser för prioriterade artiklar i produktion. Du samordnar mellan de olika planerarna i andra verkstäder, produktions inkanal och andra kunder och intressenter. I arbetsuppgifterna ingår även bland annat:

 • Att aktivt arbeta tillsammans med produktion, planering och inköp för att prioritera kritiska artiklar till att möta leveranstidpunkter.
 • Leveransbevakning mot leverantörer från stora delar av världen främst Europa och Sverige.
 • Att tillse att planeringsparameterdata i MPS-systemet är uppdaterade.
 • Att säkerställa att alla flöden är synkade; att optimera förutsättningarna för kritiska artiklar i produktion i samarbete med andra berörda roller.
 • Att diskutera och kommunicera förändrade förutsättningar och antal med intressenter inom organisationen och leverantörer.
 • Att bevaka och ställa krav på behovstidpunkter från mottagare av artiklar.

Din profil

För att trivas i rollen och leva upp till förväntningarna tror vi att du;

 • Har intresse och kapacitet att se till helheten såväl som att jobba på detaljerad nivå.
 • Har förmåga att arbeta självständigt.
 • Har förmåga att driva uppdrag och fatta beslut.
 • Har högskolekompetens eller motsvarande relevanta kunskaper inom planering/logistik/inköp inom produktion, utvecklingsprojekt eller liknande.
 • Behärskar engelska i tal och skrift och gärna ytterligare språk.
 • Har goda kunskaper i excel samt erfarenhet av SAAB:s materialplaneringssystem (IFS) eller liknande.

Personliga egenskaper som vi lägger stor vikt vid är analytisk förmåga samt kritiskt och kreativt tänkande. Vidare utmanas du i samarbetet med personal både inom den egna arbetsgruppen och från andra avdelningar samt interna externa kunder och underleverantörer.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Sista ansökningsdag: 2022-05-23

Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag – att bidra till ett tryggare samhälle