Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
manufacturing.jpg

Materialkoordinator

Linköping, Sweden
Closing date: 5 December 2023

Brinner du för arbetet i produktion och att utveckla nya arbetssätt, då kan det här vara rollen för dig! Vi söker nu en driven materialkoordinator som vill vara med på vår tillväxtresa i produktion!

Din roll

Som Materialkoordinator är du drivande för uppföljning och leveransprognoser för artiklar till produktion. Du har en samordnande roll för att säkerställa att alla flöden är synkade; att optimera förutsättningarna för kritiska artiklar i produktion i samarbete med andra berörda roller. Du kommer även aktivt arbeta tillsammans med produktion, planering och inköp för att prioritera kritiska artiklar till att möta leveranstidpunkter.

I arbetsuppgifterna ingår även bland annat:

 • Besluta om intern prioritering av körordning för att möta våra kundbehov inom produktion på bästa möjliga sätt.

 • Kunna presentera materialstatus på helheten för våra interna kunder.

 • I vårt affärssystem märka akuta artiklar.

 • Initiera och driva åtgärder vid leveransavvikelser för kritiska artiklar.

 • Kravställa intern produktion samt inköp på åtgärder vid sena leveranser.

 • Kravställa kvalitet, produktionsteknik, inköp eller andra funktioner vid avbrott, retur och omkontroll.

 • Ta fram och analysera materialbrister samt föra statistik på bristerna för att utläsa trender.

 • Proaktivt arbete med avseende på bristlägen för att minimera andelen akuthanterade artiklar

Du som kommer in i den här rollen kommer vara med på en spännande tillväxtresa där det kommer finnas stora möjligheter att vara med och utveckla våra arbetssätt i takt med denna.

Din profil

För att vara framgångsrik som Materialkoordinator tror vi att du har högskolekompetens eller tillägnat dig motsvarande relevanta kunskaper genom arbetslivserfarenhet inom planering/logistik/inköp inom produktion, utvecklingsprojekt eller liknande.

Vidare tror vi att du:

 • Har intresse och kapacitet att se till helheten såväl som att jobba på detaljerad nivå.

 • Har förmåga att driva uppdrag, fatta beslut och bekväm att kravställa andra att vidta åtgärder vid behov.

 • Har goda kunskaper i Excel samt erfarenhet av affärssystem såsom IFS eller liknande.

 • Behärskar svenska och engelska i tal och skrift

I den här rollen ser vi att det är av vikt att du har en analytisk förmåga samt ett kritiskt och kreativt tänkande. Du är lyhörd och smidig i samarbetet med personal både inom den egna arbetsgruppen och från andra avdelningar samt med externa kunder och underleverantörer. Du har ett helhetsperspektiv och driver dina frågor framåt på ett självständigt sätt.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du är varmt välkommen att ansökan på antingen svenska eller engelska.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.