Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Mättekniker

Location
Linköping, Sweden
Closing date
8 December 2020
Apply for this job!

Din Roll

Du kommer att arbeta som mättekniker för JAS 39 Gripen och andra flygfarkoster samt till viss del även verktyg.

Arbetsuppgifterna är av blandad art och består i korthet av:

  • Mätning av flygplansdelar och hela flygplan med lasertracker-system och mätarm
  • Skapa mätprogram och förutsättning för att kunna mäta artiklar i serieproduktion
  • Utvärdering av mätdata

I rollen som mättekniker förväntas du jobba i en grupp inom avsnittet så att de uppsatta målen möts. De störningar som ofrånkomligt dyker upp skall analyseras, åtgärder vidtas för att om möjligt fortfarande möta målen alternativt minimera påverkan. Detta skall ske med en utpräglad känsla för balansen mellan fart och produktens kvalitet då flygsäkerheten och kvalitet hela tiden måste hållas i åtanke. Nationella och internationella uppdrag kan förekomma i tjänsten.

Din Profil

Du har minst en gymnasial utbildning. Du har yrkeserfarenheten med dig då du arbetat inom industri några år. Goda språkkunskaper i engelska samt god datorvana är ett krav. Det är meriterande om du har erfarenhet från mätteknik och kontroll. Har du även kunskap om produkten och de processer som styr verksamheten är det mycket meriterande.

Som person bör du vara utåtriktad, drivande och van att ta egna initiativ, driftig och trivas med att jobba i team. Ansvarstagande och noggrannhet är en självklarhet och krav när du jobbar med flygplan.

Övriga önskvärda kvalifikationer:

  • Flexibilitet och samarbetsförmåga
  • Flygtekniskt gymnasium
  • God kommunikationsförmåga och social förmåga
  • B-körkort
  • Problemlösningsförmåga

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Inom området Produktion för verktygstillverkning arbetar 40 verkstadsanställda. Verkstaden är ren, ljus och har god arbetsmiljö. Arbetet i sig är av mätteknisk karaktär och mycket omväxlande.

Välkommen med din ansökan!