Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
manufacturing.jpg

Mättekniker

Göteborg, Sweden
Closing date: 3 May 2024

 Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din roll

Vill du bli en av oss och vara med att supporta produktion av radarprodukter i teknikens framkant?

Vi söker nu mättekniker till vårt testsupport team. Vi supportar produktionen av nya generationens radarsystem.

Du kommer ingå i Team Test Support inom Production Development på SAAB Surface Sensor Solutions.

Inom mätteknikerns ansvarsområde ingår support till tillverkningsinstanser för mättekniska frågeställningar inom teknikområdet för mikrovåg och digitalteknik.

En stor del av det dagliga arbetet innebär support till operatörer. En annan viktig del av tjänsten är kommunikation mellan operatör, konstruktör och tillvekningschef.

Mätteknikern bör ha förmåga att jobba både med uppdrag av mer akut karaktär samt långsiktiga sådana. Det är också viktigt att kunna hitta, föreslå och genomföra förbättringar för verksamheten.

Din profil

Du har teknisk högskoleutbildning eller motsvarande och har ett genuint intresse för teknik och gärna erfarenhet inom något eller några av följande områden:

  • Mätteknik

  • Mikrovågsteknik

  • Elektronik

  • Digitalteknik

Viktigt i rollen är att ha ett serviceinriktat förhållningssätt, vara kommunikativ, driven och tycka om problemlösning.

Det är viktigt för dig att komma framåt och att kunna bidra med effektiv och systematisk problemlösning.

Du är en engagerad och kreativ person som vill utvecklas och prova olika teknikområden.

Du är bra på att hitta förbättringar och genomföra effektiviseringar i verksamheten.

Tjänsteresor kan förekomma.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap

Vad du blir en del av
 

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Varmt välkommen med din ansökan!