Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Mechanical Design Engineer

Karlskrona, Sweden
Closing date: 10 March 2024

Letar du efter din nästa utmaning? Hos oss får du inte bara möjligheten att samarbeta med kompetenta och stöttande kollegor, utan också arbeta med enastående teknik.

Din roll

Hull and Weapon Integration består av fem sektioner och ca 90 medarbetare som jobbar med konstruktion och systemdesign för ubåtar under hela deras livslängd. Vårt område ansvarar för att ta fram mekaniska system med tyngdpunkt på integrationslösningar, lyftutrustning, framdrivning samt svets- och kompositkonstruktioner.

Din profil

Vi söker dig som är en nyfiken konstruktör och inser vikten av samarbete och interaktion med andra ansvarsområden inom både teknik och produktion. Med din noggrannhet och strukturerade arbetssätt kan du dokumentera och kommunicera dina vägval och beslut på ett övertygande sätt.

För att trivas hos oss ser vi att du har en civil- eller högskoleingenjörsexamen eller motsvarande. Vi uppskattar samarbete och kunskapsdelning samt att du är engagerad i förbättringsarbete och har kvalitet i fokus. Du är van vid att arbeta med CAD-verktyg och har erfarenhet av att ta fram 3D-modeller och ritningar. Tidigare erfarenhet av Creo/Windchill är meriterande. Vi vill att du uppfyller något av kriterierna och fyller på med egna färdigheter eller egenskaper som är relevanta.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Vi erbjuder en stöttande och inspirerande arbetsplats där du kan utvecklas både personligt och professionellt. Oavsett var du befinner dig i din karriär kommer du att vara en värdefull del av vårt teknikteam, där vi har en bred och djup kompetens inom flera områden.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 20 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

Inom affärsområdet Kockums har vi lång och gedigen erfarenhet av att tillhandahålla avancerade farkoster och plattformar för den navala domänen. På och under havsytan. Med unik kompetens och några av världens förnämaste varvsanläggningar, är Kockums världsledande vad gäller utveckling, byggnation och fortlöpande underhåll och uppgraderingar av ubåtar, ytstridsfartyg och andra navala system. Utbudet av produkter ger förmågor för informationsinhämtning, övervakning, ytstrid, ubåtsjakt, minjakt samt uppdrag på havsbotten. Mångsidighet, flexibilitet och hög tillgänglighet är egenskaper som karakteriserar samtliga våra produkter. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Saab är stolt karriärföretag - läs mera här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Frågor om tjänsten? Vänligen kontakta Linnéa Karlsson: linnea.y.karlsson@saabgroup.com

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.