Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
manufacturing.jpg

Mekaniker inom ubåt och ytfartyg

Karlskrona, Sweden
Closing date: 7 August 2024

Mekaniker

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din roll

Vi söker nu mekaniker till vår unika produktion av senaste teknikens ubåtar och ytfartyg på ett av världens modernaste skeppsvarv.

I din roll som mekaniker kommer dina främsta arbetsuppgifter vara riktade mot tillverkning och montering av mekaniska installationer inom nybyggnad, ombyggnad och underhåll av ytfartyg. Som mekaniker kommer du att arbeta inom områdena: hydraulik, ventil/pump/motor-underhåll, axeldragning, rodermontage, provtryckning. Detta gör att arbetet är mycket varierande och ger goda möjligheter att utveckla ditt hantverk och yrkeskunnande.

För att lyckas som mekaniker hos oss så ser vi att du är samarbetsvillig, lösningsorienterad och noggrann.

Din profil

Krav

  • Gymnasieutbildning inom verkstadsteknik eller motsvarande

  • Ritnings- och schemaläsning

  • God materialkännedom

  • Grundläggande datavana

Meriterande

  • Tidigare erfarenhet av arbete med travers, truck och mobil plattform.

  • Fästförband och mätteknik.

  • Erfarenhet inom områden som hydraulik/pneumatik, tryckluft och säkerhetsventiler.

  • Kompetens i materialbearbetning, inklusive borrning, svarvning, fräsning och gängning.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.