Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
manufacturing.jpg

Mekaniker inom ubåt och ytfartyg

Karlskrona, Sweden
Closing date: 4 June 2024

Vi utökar och söker drivna mekaniker som vill utvecklas inom den mekaniska sidan i en spännande varvsmiljö!
Hos oss får du jobba med spännande och helt unika produkter både ovan och under ytan samtidigt som du samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats! Välkommen till vårt team och ett skeppsvarv i världsklass!

Din framtida utmaning
Som mekaniker på Saab kommer dina främsta arbetsuppgifter vara riktade mot tillverkning och montering av mekaniska installationer inom nybyggnad, ombyggnad och underhåll av ubåtar och ytfartyg. Som mekaniker kommer du exempelvis att arbeta inom områdena: hydraulik, ventil/pump/motor-underhåll, axeldragning, rodermontage och provtryckning. Arbete utförs i verkstad men även ombord på fartyg. Detta gör att jobbet är mycket varierande och ger goda möjligheter att utveckla ditt hantverk och yrkeskunnande.

Den du är idag
Att arbeta i vår produktion ställer höga krav på dig som medarbetare. Den utmanande arbetsplatsytan ombord gör samarbetet över avdelningsgränserna vitalt. Därför bör du ha en god förmåga att samarbeta och uppfatta hur ditt arbete kommer att påverka dina arbetskamraters arbete. Som mekaniker i vår utrustningsverkstad är det viktigt att du som medarbetare är noggrann och att du drivs av att vilja utvecklas.


För att trivas i vårt team är det önskvärt att du har genomfört gymnasieutbildning inom verkstadsteknik eller motsvarande, samt besitter kunskaper inom ritnings- och schemaläsning samt har god kännedom om material.

Meriterande:

  • Tidigare erfarenhet av arbete med travers, truck och mobil plattform.

  • Praktiskt kunnande inom fästförband och mätteknik.

  • Erfarenhet inom områden som hydraulik/pneumatik, tryckluft och säkerhetsventiler.

  • Kompetens i materialbearbetning, inklusive borrning, svarvning, fräsning och gängning.
     

Vi förutsätter att du besitter en god grundläggande datorvana.
Resor både inrikes/ utrikes kan förekomma.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

I denna rekrytering samarbetar Saab med Skill. Kontakta ansvarig rekryterare Elin Larsson, 0455-325363, elin.larsson@skill.se eller Maria Ericson, 0455-325364, maria.ericson@skill.se


Vad du blir en del av
Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 20 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

Inom affärsområdet Kockums har vi lång och gedigen erfarenhet av att tillhandahålla avancerade farkoster och plattformar för den navala domänen. På och under havsytan.
 

Med unik kompetens och några av världens förnämaste varvsanläggningar, är Kockums världsledande vad gäller utveckling, byggnation och fortlöpande underhåll och uppgraderingar av ubåtar, ytstridsfartyg och andra navala system.
 

Utbudet av produkter ger förmågor för informationsinhämtning, övervakning, ytstrid, ubåtsjakt, minjakt samt uppdrag på havsbotten. Mångsidighet, flexibilitet och hög tillgänglighet är egenskaper som karakteriserar samtliga våra produkter. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här