Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Mekanikkonstruktör till SAAB Dynamics Karlskoga

Location
Karlskoga, Sweden
Closing date
24 October 2021
Apply for this job!

Vi på Mekanikavdelningen förstärker vårt team med en konstruktör inom mekanik. Vi söker en utvecklingsingenjör som vill arbeta i fronten av teknikutveckling med intresse för mekanik. Är du en person som tycker om och hanterar att verkligheten ständigt förändras? Har du drivkrafter av både hårda och mjuka värden som tillsammans skapar en förtroendegivande personlighet? Då kan det här vara något för dig!

Din roll

Din huvudsakliga uppgift som mekanikkonstruktör kommer att vara att utifrån kravspecifikation, konstruera och utveckla mekaniska lösningar till våra produkter, genom att arbeta med kravhantering, specificering, konstruktion, verifiering och dokumentation. Du kommer ha möjligheten att bygga upp ett brett kontaktnät främst inom Mekanik, men även inom övriga funktioner som t ex beräkningsingenjörer, produktionstekniker inköpare m fl på Saab Dynamics samt tillverkare och underleverantörer.

Drivs du av samarbete, så har du kommit rätt! I din roll kommer du ofta arbeta tillsammans med andra utvecklingsingenjörer i projektform. Vi driver både stora projekt som ställer krav på samarbetsförmåga och mindre projekt som ställer krav på självständighet. Du som söker är en person som värdesätter och vårdar ditt kontaktnät.

Du kommer inom produktens livscykel att arbeta med kravhantering, 3D-modeller, 2D-ritningar samt framtagning av tillverkningsunderlag. Utöver att arbeta med mekanikutveckling och beroende på tidigare erfarenhet kommer du att få arbeta med metodik, innovation och det finns även möjlighet leda en arbetsgrupp, vilket innebär att du har ansvar för gruppens prestationsmål vad gäller teknik, tidplan och kostnad. Vi arbetar för att gynna din utveckling och välkomnar både dig med erfarenhet och dig som nyexaminerad till denna roll!

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Kravhantering

 • Framtagning av 3D-underlag samt ritningar från koncept till tillverkning

 • Beroende på erfarenhet, granska och godkänna tekniskt underlag

 • På sikt och beroende på erfarenhet, ta en teknikledarroll

Din profil

Vi söker dig som är framåt, målmedveten och som har förmågan att ta ansvar även för större uppgifter. Du har ett genuint intresse för komplexa tekniska produkter, du är innovativ och kreativ med en naturlig fallenhet att hitta enkla och hållbara lösningar. Oavsett bakgrund är det viktigt att du har ett starkt intresse för att lära nya kunskaper och att ta ansvar för din egen personliga utveckling.

Önskvärda kvalifikationer:

 • Utbildning som högskole- eller civilingenjör med inriktning mot maskinteknik eller liknande

 • Kommunikativ med kunskaper i såväl svenska som engelska i både tal och skrift

 • Kunskap om mekanikkonstruktion genom något 3D-verktyg

Har du redan jobbat några år är följande meriterande:

 • Erfarenhet av mekanikkonstruktion genom Catia V5 eller 3DExperience

 • Erfarenhet av projektdriven utveckling

 • Kunskaper inom form- och lägestoleranser

 • Erfarenhet av systemingenjörsarbete

 • Tidigare teknikledande roll

 • Produktionsteknisk erfarenhet

 • Kunskap om MBD, Model Based Definition

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Mekanikavdelningen har ca 140 medarbetare plus konsulter som arbetar inom hela utvecklingskedjan från teknik- och produktstudier till färdig produkt och produktvård. Avdelningen är fördelad på två geografiskt skilda platser. En i Karlskoga och en i Linköping. Den aktuella tjänsten är placerad i Karlskoga.

Sektionen består av ca 20 medarbetare som främst bedriver utveckling av mekaniska system för Saab Dynamics understödsprodukter. Karakteristiskt för sektionen är att medarbetarna arbetar med mekaniska delsystem, vilket innebär stor variation och ett helhetstänkande i arbetsuppgifterna.

Arbetsgruppen präglas av prestigelöshet och ett gott samarbete för att tillsammans lösa våra uppgifter. Ett stort fokus riktas mot att säkerställa en god trivsel. Möjligheterna till personlig utveckling är stora och uppmuntras.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Läs mer om oss här

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska

Sista ansökningsdag: 2021-10-24
 

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.