Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Mekanikkonstruktör till Saab Dynamics Karlskoga

Location
Karlskoga, Sweden
Closing date
6 February 2022
Apply for this job!

Vi på Mekanikavdelningen förstärker vårt team med en konstruktör!  Därför söker vi nu dig som är en innovativ och teknikintresserad utvecklingsingenjör med intresse av att arbeta i fronten av teknikutveckling.

Är du en person som tycker om och hanterar att verkligheten ständigt förändras? Har du drivkrafter av både hårda och mjuka värden som tillsammans skapar en förtroendegivande personlighet? Då kan det här vara något för dig!


Din roll


Din huvudsakliga uppgift som mekanikkonstruktör blir att designa och utveckla mekaniska lösningar till våra produkter på ett affärsmässigt sätt. Genom att samarbeta över gränsytor med andra funktioner och samtidigt vara lyhörd och nyfiken gör du det möjligt.

Inom ramen för rollen kommer du:

 • Specificera krav, ta fram koncept, designa mot ställda krav, ta fram prototyper, verifiera tekniska lösningar samt dokumentera på ett strukturerat vis.

 • Arbeta med produktvård och produktionsstöd som hör till avdelningens ansvar och är en viktig del i det löpande arbetet.

 • Inom produktens livscykel arbeta med 3D-modellering, framtagning av 2D-ritningar och andra tillverkningsunderlag.

 • Ofta arbeta tillsammans med andra utvecklingsingenjörer i projektform och i team.

 • Ges goda möjligheter att bygga upp ett brett kontaktnät inom mekanik och andra funktioner som exempelvis inköp, projektledning, elektronik, produktion med flera på Saab Dynamics, samt hos våra tillverkare och underleverantörer.

Utöver att arbeta med mekanikutveckling och beroende på tidigare erfarenhet kan du komma att ges möjlighet att arbeta med metodik och även tillfälle att leda en arbetsgrupp. Detta innebär att du har ansvar för gruppens prestationsmål vad gäller teknik, tidsplan och budget. Vidare finns också chansen att utvecklas in i en teknikledarroll.

Vi driver både stora projekt som ställer krav på samarbetsförmåga och mindre projekt som ställer krav på att vara självgående. Du som söker behöver därmed vara en person som värdesätter och vårdar ditt kontaktnät såväl som presterar bra på egen hand. Drivs du av samarbete varvat med självständigt arbete så har du kommit helt rätt!

Avdelningen jobbar kontinuerligt för att fortsätta vara i teknikens framkant och Additive Manufacturing (AM) är ett exempel med stort fokus.Din profil


Vi söker dig som är framåt, målmedveten och som har förmågan att ta ansvar även för större uppgifter. Du har ett genuint intresse för komplexa tekniska produkter. Du är nyfiken, innovativ och kreativ. Det är också viktigt att du har ett starkt intresse för att lära nya kunskaper och att du tar ansvar för din egen personliga utveckling.

Krav för tjänsten:

 • Högskole- eller Civilingenjörsexamen

 • Minst tre års erfarenhet av mekanikkonstruktion

 • Kommunicerar väl i tal och skrift, såväl i svenska som engelska

Meriterande för tjänsten:

 • Utbildning med inriktning maskinteknik eller närliggande

 • Tidigare erfarenhet av koordinerande och ledande roll

 • Erfarenhet av 3DExperience eller Catia V5

 • Tidigare erfarenhet från produktionsteknik, inköp eller SQA

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.


Vad du blir en del av


Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Vår verksamhet bedrivs på flertalet orter i Sverige och internationellt.

Mekanikavdelningen har ca 140 medarbetare plus konsulter som arbetar inom hela utvecklingskedjan från teknik- och produktstudier till färdig produkt och produktvård. Avdelningen är indelad i flera sektioner på två geografiskt skilda platser, Karlskoga och Linköping. Aktuell tjänst är placerad i Karlskoga.

Sektionen som du kommer ingå i består av cirka 20 stycken medarbetare som främst bedriver utveckling av mekaniska system för Saab Dynamics understödsprodukter. Karakteristiskt för sektionen är att medarbetarna arbetar med mekaniska delsystem, vilket innebär stor variation och ett helhetstänkande i arbetsuppgifterna.

Arbetsgruppen präglas av prestigelöshet och ett gott samarbete för att tillsammans lösa våra uppgifter. Ett stort fokus riktas mot att säkerställa en god trivsel. Möjligheterna till personlig utveckling är stora och uppmuntras.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda och här kan du läsa mer om oss som företag.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska

Sista ansökningsdag: 2022-02-06

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.