Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Mekanikkonstruktör till Saab Dynamics Karlskoga

Karlskoga, Sweden
Closing date: 31 March 2023

Vi på Mekanikavdelningen förstärker vårt team med konstruktörer!  Därför söker vi nu dig som är en innovativ och teknikintresserad utvecklingsingenjör med intresse av att arbeta i fronten av teknikutveckling.

Karakteristiskt för sektionen är att medarbetarna arbetar med mekaniska delsystem, vilket innebär stor variation och ett helhetstänkande i arbetsuppgifterna. Idag är sektionen ca 20 medarbetare och aktuell tjänst är placerad i Karlskoga. Sektionen jobbar med våra produkter inom understöd, missiler och undervatten.  


Din roll

Din huvudsakliga uppgift som mekanikkonstruktör blir att designa och utveckla mekaniska lösningar till våra produkter på ett affärsmässigt sätt. Genom att samarbeta över gränsytor med andra funktioner och samtidigt vara lyhörd och nyfiken gör du det möjligt.

Inom ramen för rollen kommer du:

  • Specificera krav, ta fram koncept, designa mot ställda krav, ta fram prototyper, verifiera tekniska lösningar samt dokumentera på ett strukturerat vis.

  • Arbeta med produktvård och produktionsstöd som är en viktig del i det löpande arbetet.

  • Ofta arbeta tillsammans med andra utvecklingsingenjörer i projektform och i team.

  • Ges goda möjligheter att bygga upp ett brett kontaktnät inom mekanik och andra funktioner som exempelvis inköp, projektledning, elektronik, produktion med flera på Saab Dynamics, samt hos våra tillverkare och underleverantörer.

På avdelningen driver vi både stora projekt och små projekt som dels ställer krav på god samarbetsförmåga såväl som presterar bra på egen hand.


Din profil

Vi söker dig som är noggrann, målmedveten och som har förmågan att ta ansvar även för större uppgifter. Du har ett genuint intresse för komplexa tekniska produkter. Du är nyfiken, innovativ och kreativ. Det är också viktigt att du har ett starkt intresse för att lära nya kunskaper och att du tar ansvar för din egen personliga utveckling.

Du som söker behöver därmed vara en person som värdesätter och vårdar ditt kontaktnät såväl som presterar bra på egen hand. Arbetsgruppen präglas av prestigelöshet och ett gott samarbete för att tillsammans lösa våra uppgifter. Ett stort fokus riktas mot att säkerställa en god trivsel. Möjligheterna till personlig utveckling är stora och uppmuntras.

Önskvärda kvalifikationer:

  • Utbildning som högskole- eller civilingenjör med inriktning mot maskinteknik eller liknande

  • Behärskar 3D-modellering

  • Kommunicerar väl i tal och skrift, såväl i svenska som engelska

Meriterande för tjänsten:

  • Några års erfarenhet av mekanikkonstruktion

  • Tidigare erfarenhet av koordinerande roll

  • Tidigare erfarenhet från produktionsteknik, inköp eller SQA

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.


Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Vad du blir en del av

Mekanikavdelningen i stort har ca 170 medarbetare plus konsulter som arbetar inom hela utvecklingskedjan från teknik- och produktstudier till färdig produkt och produktvård. Avdelningen är indelad i flera sektioner på två geografiskt skilda platser, Karlskoga och Linköping.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.