Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Metodansvarig oförstörande provning nivå 3 (NDT)

Linköping, Sweden
Closing date: 5 May 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din roll

Du kommer se till att medarbetare är certifierade, samt utveckla och kvalitetssäkra våra provningsmetoder. Dina arbetsuppgifter kommer du utföra i gränssnitt mot stora delar av verksamheten, och i samarbete med våra angränsande affärsområdes ansvarig nivå 3.

En del av rollen sker i gränssnittet mellan produktion, konstruktion, kvalité och inköp samt med externa kontakter utanför Saab AB. En annan del av rollen innebär även att undervisa inom området oförstörande provning, interna och externa revisioner samt arbete med våra företagsinterna standarder. En viktig del i verksamheten är stöd till produktion och konstruktion, där ett lösningsfokuserat förhållningssätt är en nyckel för att lyckas i sin roll.

Resor i tjänsten kan ingå.

Din profil

Rollen kräver att du är noggrann och gillar att bidra till effektivisering och förbättring av verksamheten. För att trivas i rollen är du en kommunikativ person som vågar ställa krav på din omgivning. Du trivs även med att arbeta i en processtyrd organisation där regelverken är en mycket viktig del av arbetet.

Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift krävs för rollen.

Övriga önskvärda kvalifikationer:

  • Vi söker dig som är eller vill bli en nivå 3 certifiering inom EN 4179, mot en eller flera av följande metoder UT, MT, PT, ET och RT.
     
  • Du bör ha flera års erfarenhet av att arbeta med tillverkande industri, och lätt för att hantera och tolka krav. Kännedom och erfarenhet av SAABs verksamhet är meriterande.
  • Du bör gilla ett varierat arbete där det krävs att du är drivande, analytisk, strukturerad och ansvarstagande.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.
 

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.
 

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.
 

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här