Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Metodansvarig oförstörande provning nivå 3 (NDT)

Linköping, Sweden
Closing date: 17 August 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din roll

Övergripande innebär rollen att du ska tekniskt ansvara för OFP-processen på Saab. Detta ansvar omfattar interna gränssnitt (produktion, design, inköp, utveckling, forskning etc) men även externa leverantörer och samarbetspartners. En viktig del är att agera stöd till produktion och konstruktion, där ett lösningsfokuserat förhållningssätt är en nyckel för att lyckas i sin roll.

En del i arbetet innebär att arbeta med nyutveckling där man ser över nya metoder och dess tillämpning och vid nyinvesteringar se till att dessa efterlever konstruktionskrav, kundkrav etc. Vid implementering i produktion är det viktigt att driva/projektleda vid kvalificering av dessa processer.


En annan del av rollen innebär även att undervisa inom området oförstörande provning, utföra/medverka vid interna och externa revisioner samt arbete med våra företagsinterna standarder och dokument.


Resor i tjänsten kan ingå.

Din profil

Rollen kräver att du är noggrann och gillar att bidra till effektivisering och förbättring av verksamheten. För att trivas i rollen är du en kommunikativ person som vågar ställa krav på din omgivning. Du trivs även med att arbeta i en processtyrd organisation där regelverken är en mycket viktig del av arbetet.

Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift krävs för rollen.


Vem vi tror du är:

 • Vi söker dig som är eller vill bli nivå 3 certifierad inom EN 4179, mot en eller flera av följande metoder UT, MT, PT, ET och RT. Det är meriterande om du är Nivå 3 certifierad men söker främst dig som vill arbeta inom detta område och har ett kvalitetsfokus.  
   
 • Meriterande om du har en högskoleutbildning men inget krav. Arbetet kan delvis anpassas efter kompetens hos sökande individer där utbildning och tidigare/nuvarande arbetserfarenhet (t.ex. Nivå 2 behörighet) vägs in.
   
 • Erfarenhet av att ha arbetat med nyutveckling av processer/arbetssätt t.ex. som projektledare.
   
 • Du bör ha flera års erfarenhet av att arbeta inom tillverkande industri, och lätt för att hantera och tolka krav. Kännedom och erfarenhet av SAABs verksamhet är meriterande.
 • Du bör gilla ett varierat arbete där det krävs att du är drivande, analytisk, strukturerad och ansvarstagande.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 
 

Vänligen observera att annonsen läggs ut inför semestertider. Det kommer att dröja till efter semesterperioden innan urval sker och vi börjar kalla kandidater till intervju.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.
 

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.
 

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.
 

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här