Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Metodutvecklare inom konstruktion

Linköping, Sweden
Closing date: 4 June 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Vi behöver nu förstärka vår sektion Konstruktionsmetodik, vilket ger dig en möjlighet att ta nästa steg i din karriär tillsammans med oss på Saab i Linköping. Vi söker nu dig som vill bli vår nästa metodutvecklare i våra PLM / CAD-system. Dina arbetsuppgifter blir att stötta våra konstruktörer med att utveckla, anpassa och optimera befintlig och ny metodik, samt utföra och dokumentera funktionstest vid systemförändringar. Du kommer även arbeta med att effektivisera våra arbetssätt med Model Based Definition-flöden utifrån verksamhetskrav för dessa CAD-system.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Utföra metodikutredningar och metodikutveckling
 • MBD-arkitektur
 • Verifiering och testning
 • Tillhandahålla användarstöd till konstruktörer
 • Utforma kravspecifikationer och förbättringsförslag
 • Skapa och uppdatera dokumentation och användarinstruktioner

I din roll som Metodutvecklare ingår att ha daglig kontakt med användare och kravställare samt ett nära samarbete med våra egna systemutvecklare inom förvaltningen. Här ges du möjlighet att växa inte bara inom metodutveckling och funktionstestning, utan även inom ledarskap om det är något som lockar dig. Du kan exempelvis få möjlighet att projektleda utvecklingsprojekt för våra CAD-applikationer. Vi på Saab Aeronautics har också stort fokus på kontinuerligt lärande, utbildning och personlig utveckling via en mängd olika verktyg och initiativ.

Din profil

Vi tror att du idag har några av följande kompetenser eller erfarenheter:

 • Du är högskoleingenjör, senior gymnasieingenjör eller har likvärdig arbetslivserfarenhet.
 • Du är eller har jobbar som senior konstruktör med goda kunskaper inom ett eller flera system som används inom produktutveckling, produktion eller underhåll. De viktigaste av dessa system för oss är CAD och PLM-verktygen CATIA, ENOVIA VPM och 3DEXPERIENCE.
 • Du har sedan tidigare erfarenhet av modellbaserat arbetssätt och integrerade systemlösningar.
 • Du är kundfokuserad och har förmågan att se användarnas behov och önskemål.
 • Du har förmåga att följa en kravbild men även kritiskt granska information och komma med egna förslag.
 • Du har en god analytisk förmåga.
 • Du har god förmåga att ordna och dokumentera arbetssätt och processer.
 • Du har lätt för att samarbeta med andra individuellt och i team men också arbeta självständigt.
 • Du uttrycker dig med lätthet i tal och skrift både på svenska och engelska.

Som person är du ivrig att utvecklas och lära dig nya saker. Vi ser att du är engagerad och ansvarstagande samt arbetar mot mål och fokuserar på resultat. Det viktigaste är att du har vilja, intresse och engagemang för att lära.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här .

Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.