Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Miljötålighetsingenjör

Linköping, Sweden
Closing date: 10 March 2024

Vi söker nu en person som kan hjälpa oss inom området miljötålighet. Är du intresserad? Läs mer nedan och ansök!


Din roll

Vi söker miljötålighetsingenjör och i rollen ingår att ta fram kravspecifikationer för mekaniken i våra missilprodukter. Du kommer delta i planering och genomförande av att verifiera satta miljökrav samt i det tekniska utvecklingsarbetet för våra framtida missilprodukter.

Arbetet spänner över hela produktutvecklingscykeln och innefattar således en bred palett av uppgifter. Exempel på arbetsuppgifter för gruppen kan vara att:

  • Prediktera och definiera miljökrav för apparater, komponenter och kompletta produkter

  • Utreda utfall och ta fram åtgärdsförslag

  • Verifiera och validera att framtagen design möter aktuell kravbild och är säker och sund ur ett miljötålighetsperspektiv

Vi erbjuder dig en stimulerande miljö där du arbetar i en mängd olika utvecklings- och kundprojekt. Du kommer att tillhöra ett team där ni tillsammans planerar och fördelar era arbetsuppgifter. Ofta löser man sina arbetsuppgifter tillsammans med utvecklare som arbetar i andra team. Arbetet innebär att du arbetar nära hårdvaran och hantering av denna i framförallt verifieringsarbetet.

Teamet som du kommer att ingå i har mångårig erfarenhet och expertis inom miljötålighet. Arbetet sker i en miljö med kompetenta medarbetare där vi är generösa med vår kunskap vilket främjar såväl karriären som den personliga utvecklingen. Vi värnar om att vara en arbetsplats där gemenskap, stimulerande arbetsuppgifter och trivsel står högt i kurs.

Din profil

Vi söker dig med en civilingenjörsutbildning gärna inom maskinteknik, teknisk fysik eller farkostteknik. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och intressen. Med förmågan att samarbeta och med viljan att utvecklas så kommer du att komma långt i denna roll. Har du erfarenhet av miljötålighetsarbete eller verifierande provning är det meriterande.

Vi ser gärna att du har erfarenheter inom något eller några av följande områden:

  • Mekanikkonstruktion

  • Systemdesign

  • Metoder för verifiering av miljökrav

För att vara framgångsrik i någon av våra roller behöver du kunna läsa och skriva teknisk dokumentation på både svenska och engelska.


Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.


Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 20 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här


Mekanikavdelningen för missilsystem har drygt 100 medarbetare som arbetar inom hela utvecklingskedjan från teknik- och produktstudier till färdig produkt och produktvård. Området är fördelat på tre geografiskt skilda platser; Linköping, Karlskoga och Karlstad. Den aktuella tjänsten är placerad i Linköping.

Sektionen för mekanisk analys i Linköping består av ca 20 medarbetare som förutom miljötålighetsteknik även arbetar med simuleringar gällande t ex hållfasthet, strukturdynamik och termodynamik, systemarbete inom mekanikområdet samt materialteknik. Karakteristiskt för sektionen är att medarbetarna arbetar med många olika produkter vilket innebär stor variation i arbetsuppgifter.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.