Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Miljötålighetsingenjör

Linköping, Sweden
Closing date: 5 December 2022

Vi söker nu en person som kan hjälpa oss inom området miljötålighet. Är du intresserad? Läs mer nedan och ansök!


Din roll

Du kommer att arbeta med att beskriva vilken miljö de olika komponenterna som sitter i en produkt kan utsättas för. Det kan t ex handla om vilka temperaturer och tryck produkten ska användas i, vilka stötar produkten kan behöva klara från t ex att bli tappad under transport eller från andra stötförlopp. För detta kommer du att behöva bygga upp en förståelse för hur en produkt planeras användas hos olika kunder. Du kommer att ha många kontakter både internt men även externt med t ex underleverantörer.

Du arbetar ofta tillsammans med andra utvecklingsingenjörer i projektform. Vi driver både stora projekt som ställer krav på samarbetsförmåga och mindre projekt som ställer krav på självständighet.


Din profil

 Vi söker dig som är framåt och utåtriktad och som har lätt att samarbeta.


Du har:

  • Civilingenjörsutbildning, gärna inom maskin-teknik eller teknisk

  • Stort intresse av teknik

  • God kommunikationsförmåga i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande:

  • Positivt om du har tidigare erfarenhet av miljötålighetsarbete


Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 


Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Mekanikavdelningen har drygt 180 medarbetare som arbetar inom hela utvecklingskedjan från teknik- och produktstudier till färdig produkt och produktvård. Avdelningen är fördelad på två geografiskt skilda platser; Karlskoga och Linköping. Den aktuella tjänsten är placerad i Linköping.

Sektionen för mekanisk analys i Linköping består av ca 20 medarbetare som bedriver utveckling, provning och analys inom området miljötålighetsteknik. Inom sektionen utförs även simuleringar gällande t ex hållfasthet, strukturdynamik och termodynamik samt systemarbete inom mekanikområdet. Karakteristiskt för sektionen är att medarbetarna arbetar med många olika produkter vilket innebär stor variation i arbetsuppgifter.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.


Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver