Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Mjukvaruingenjör

Location
Linköping, Sweden
Closing date
31 May 2022
Apply for this job!

Din framtida utmaning

Styrsystem planerar att starta flera nya utvecklingsprojekt och har därför behov av en eller flera mjukvaruingenjörer som brinner för programmering och testning.

Du kommer få möjligheten att medverka i utvecklingen av mjukvaran i styrsystemet genom att utveckla arkitektur, design, implementering, test och integrering av säkerhetskritisk programvara i en av Gripens datorer. Arbetet sker tillsammans med andra mjukvaruingenjörer.

Vi arbetar mycket med ADA, C, assembler och VAX, vilket gör att det är en fördel om du behärskar något eller några av dessa programmeringsspråk eller verktyg. Att du behärskar översättningen från krav till strukturerat program är dock viktigast. Styrsystemet är det system som har flest beröringspunkter med andra system i Gripenflygplanet. Därför kommer du att samarbeta med andra delsystem och funktioner samt underleverantörer.

Genom att testa styrsystemets funktioner, skriva testprogram och analysera resultaten kommer du att lära dig stora delar av Gripen. Om intresse finns kan rätt person bli auktoriserad CSCI-manager (mjukvaruansvarig). Då din roll kommer att kräva omfattande kunskap om systemet och vår systemutvecklingsmetodik kommer du också få genomgå ett omfattande utbildningspaket från början.

Din profil

Vi lägger stor vikt på de personliga egenskaperna och söker därför dig som är kommunikativ och öppen. För att trivas hos oss ska du vara nyfiken och positiv till att lösa tekniska utmaningar, vi ser gärna att du är flexibel då det dagliga jobbet består av många olika typer av uppgifter.

Du har några års erfarenhet av att arbeta med mjukvara och du älskar programmering. Du är troligtvis högskole-/civilingenjör eller systemvetare med fokus på mjukvaruutveckling och har kunskap om matte och fysik.

Vi ser gärna att du är analytisk, strukturerad och har en god förmåga att dokumentera och slutföra ditt arbete enligt plan och förväntningar. All dokumentation sker på engelska, därför är goda engelskkunskaper ett krav.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.   

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem samt framtidsstudier som förberedelse för framtida bemannade och obemannade flygsystem och vidareutveckling av befintliga produkter.

Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet. Området flygteknik är en del av affärsområdet Gripen E/F under vilket vi ansvarar för produktutveckling inom de tekniska områdena styrsystem, aerodynamik, flygmekanik och prestanda för såväl Gripen C/D, E/F som framtidens flygplanssystem, FCAS. Totalt arbetar cirka 90 personer inom området uppdelat i sju sektioner.

På vår sektion kommer du bli en del av ett inspirerande gäng killar och tjejer som alla gillar att arbeta tillsammans med andra och tycker ny teknik och flyg är spännande.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Läs mer om oss här

Kontaktinformation:

Oscar Jensen, Rekryterande Chef

E-mail: oscar.jensen@saabgroup.com

Telefon: +46 73 4182523


Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Sista ansökningsdag: 2022-05-31

Välkommen med din ansökan!

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.