Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Mjukvaruutvecklare för byggsystem

Linköping, Sweden
Closing date: 15 June 2023

Mjukvaruutvecklare som tycker om utmaningen att utveckla och förbättra ett avancerat bygg-system tillsammans med kompetenta och trevliga kollegor.


Din roll

Som utvecklare/Systems Engineer blir du del av byggteamet inom Software Continuous Integration and Configuration Management. Du kommer tillsammans med teamet utveckla och förbättra ACCS Build System för Gripen E/F.


Du kommer bland annat att arbeta med implementation, test, dokumentation och underhåll av mjukvarukomponenter för att uppfylla specifika behov för att bygga och integrera Avionik-systemet. Det ingår även att arbeta med förbättringar så som optimering av byggtider eller stöd för förändrade arbetssätt.


Du är en strukturerad person som klarar av att hantera prioriteringar. Rollen är mångsidig och erbjuder stor möjlighet att utveckla, bredda och fördjupa sig i teknikområdet. Din passion ligger i att finna långsiktiga lösningar för komplexa problem, och implementera lösningarna tillsammans i ditt team.


Din profil

Du har erfarenhet att jobba med mjukvaruutveckling, vill utvecklas och har ett genuint intresse för tekniska lösningar. Vi letar efter dig som tycker om samarbete både inom teamet och med kontakter inom organisationen.

  • Du har en teknikinriktad utbildning från universitet/högskola och ett intresse för mjukvaruinriktning.

  • Gärna erfarenhet av att jobba med mjukvaruutveckling.

  • God problemlösningsförmåga och kunskap att utveckla kreativa och innovativa lösningar.

  • Du känner dig bekväm med Python, som används mest inom området, men även gärna kunskap av C/C++ och/eller Java.

  • Gärna kunskap om Git, Bitbucket och Jenkins.

  • Du har god kommunikationsförmåga på svenska och engelska.


Det viktigaste är att du har rätt grundinställning samt en vilja att lära dig och utvecklas.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 


Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här
 

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.


Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.


Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Välkommen in med din ansökan redan idag!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.