Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Mjukvaruutvecklare till BU Missile Systems

Linköping, Sweden
Closing date: 11 August 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Vi stärker nu våra team med mjukvaruutvecklare inom Missile Systems. I din roll kommer du att jobba i team som utvecklar mjukvara i och omkring alla Saab Dynamics missilsystem. Här tar vi ansvar för allt som har med mjukvaran att göra i produkternas hela livscykel.  

Vi erbjuder en stor variation och ett brett spektrum av mjukvaruutveckling på många nivåer. Du kommer ha möjlighet att utveckla allt ifrån små inbyggda realtidssystem, till stora grafiska planeringssystem. Vi har många nya projekt på gång vilket medför stora utmaningar med spännande och varierande arbetsuppgifter. Många av våra utvecklare jobbar hårdvarunära och tätt tillsammans med andra discipliner inom Saab. Discipliner så som Elektronik- och Systemingenjörer. Vi anpassar rollen efter ditt intresse.

Din profil

För att passa i rollen tror vi att du har erfarenhet av:

  • Programmeringsspråk såsom C, C++, Ada, Qt och/eller Python

  • Utveckling i Linux

  • Embedded software

Det är även meriterande om du har erfarenhet av:

  • Continous integration

  • Mjukvaru-test

  • Verktyg som bash, git och Jenkins

Tjänsten är placerad i Linköping.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här