Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
general-2.jpg

Mobilkranförare

Karlskrona, Sweden
Closing date: 7 August 2024

Mobilkranförare

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Din roll

Vi söker nu mobilkranförare till vår unika produktion av senaste teknikens ubåtar och ytfartyg på ett av världens modernaste skeppsvarv.

Din roll kommer vara kombinerad mellan att arbeta som mobilkranförare och att arbeta inom anläggningsservice som tillhör sektionen Tunga Lyft och Transport.

Du kommer ha flera olika arbetsuppgifter och arbetsdagarna kommer variera beroende på var vi befinner oss i ett underhållsprojekt eller nybyggnadsprojekt.

Som medarbetare på tunga lyft möter du ett väldigt varierat arbete där varje specifikt lyft noga planeras utefter de förutsättningar som finns. Arbetet innebär olika moment med kran, travers, truck och Skylift.

Säkerhetsfokus, koordinationsförmåga och samspel med andra yrkesgrupper är viktiga i arbetet. I din roll har du ett nära samarbete med kollegor för att utföra det komplexa arbetet på rätt sätt. Vi ser att du som söker är en lagspelare men även att du kan leda dina kamrater inom mindre projekt om så krävs.

Din profil

Vi tror att du är en person som har en hel del praktisk erfarenhet med dig från olika roller i yrkeslivet inklusive behörighet för mobilkranförare.

Krav

  • Yrkesbevis för att köra mobilkran (BYN/RYK eller TYA)

  • Körkortsbehörighet B och C

  • Grundläggande datavana

  • God kommunikationsförmåga på svenska och engelska, i tal och skrift

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.