Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
manufacturing.jpg

NC operatör med inriktning mot detaljbearbetning inom flyg- och försvarsindustri

Huskvarna, Sweden
Closing date: 2 March 2024

Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag – att bidra till ett tryggare samhälle.

Din roll:
Du kommer ingå i ett team på ca 5-6 personer som ansvarar för verksamhetens svarv- och fräsbearbetning. Totalt är vi ca 30 medarbetare inom enheten. Enhetens ansvar är att försörja våra monteringsavdelningar med artiklar, men även tillverka enstycksbitar och prototyper till vår utvecklingsavdelning.

Teamet med hjälp av teamledaren arbetar med att se till att produktionsplanen följs och att leveranser sker i tid. Ser till att rutiner och produktionsprocesser efterlevs samt kommer med förslag om förbättringar och effektiviseringar.

Bearbetningsmetoderna är b.la. svarv, fräs, gnistning och slipning. Värme, ytbehandling, härdning och oförstörandeprovning (OFP) är några av våra processer. Material som används är i huvudsak rostfritt stål och aluminium, men även bearbetning i titan förekommer. Vi använder Okuma och Nakamura inom svarv och Yasda inom fräs
 

I din roll som operatör kommer du delta i olika projekt samtidigt. Både löpande serieproduktion och nya utvecklingsprojekt. Support till utveckling, produktionsteknik och med externa leverantörer är en naturlig del av det dagliga arbetet.

Produkterna som vi tar fram i vår bearbetningsverkstad är främst artiklar för flyg- och försvarsindustrin inom hydraulik och elektromekanik.

Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete i ett härlig gäng med goda personliga utvecklingsmöjligheter.

Din profil:
Vi söker dig som har:

  • Utbildning CNC-operatör samt några års erfarenhet av metallbearbetning
  • Erfarenhet av 5 axlig fräsning och eller NC svarvning
  • Goda kunskaper inom ritning-mätteknik
  • Läsa och förstå instruktioner på svenska och engelska
  • 5S och Lean produktion
     

Som person är du engagerad, prestigelös, kommunikativ och pedagogisk då arbetet innebär samarbete med flera funktioner inom företaget. Du trivs i rollen med att arbeta systematiskt och enligt en körplan. Du är noggrrann, har ett tekniskt intresse och en vilja att ständigt lära dig nya saker.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad blir du en del av:
Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med över 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Affärsområdet Saab Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marin radar, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet.