Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
manufacturing.jpg

NC programmering inom svarvning och fräsning

Linköping, Sweden
Closing date: 31 May 2023

Din framtida utmaning

Du kommer i din roll som NC-programmerare att arbeta med framtagning av produktionsunderlag för vår NC-styrda tillverkningsutrustning inom svarvning och fräsning. Du kommer, förutom NC-programmering, även att arbeta med bearbetningsmetoder och fixtureringsmetoder. Kalkylarbete kan även förekomma.


Din profil

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av produktionsteknik eller verkstadserfarenhet med avseende på maskinbearbetning.

Du har en teknisk utbildning i botten och en god produktionsteknisk kompetens. Arbetet som NC-programmerare innebär att du måste samverka med konstruktionsavdelning, verkstad samt övriga avdelningar inom Saab. Du bör därför vara utåtriktad, drivande och van att ta egna initiativ. Goda språkkunskaper i engelska samt god datorvana är ett krav.

Övriga önskvärda kvalifikationer:

  • Bred verkstadsutbildning eller verkstadserfarenhet gärna från NC-styrd tillverkning.
  • Verkstadsutbildning/erfarenhet inom andra verkstadsavsnitt är meriterande.
  • God produktkännedom
  • Kunskaper inom Catia och Mazatrol eller liknande CAD/CAM system är meriterande
  • Erfarenhet från NC-programmering

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Välkommen med din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.