Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Områdeschef till Planning and Support

Karlskoga, Sweden
Closing date: 7 May 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din roll

Vi söker en Områdeschef till Planning and Support inom Engineering and Development Missile Systems. Området Planning and Support ansvarar för övergripande resursplanering, kalkylering av framtida uppdrag och koordinering av utvecklingsuppdrags som genomförs av andra företag. Områdesansvaret omfattar även samordning av supportfunktioner inom utvecklings-organisationen. Då området är nytt är en viktig del av ditt uppdrag att bygga, forma och utveckla ett framgångsrikt team.

Du kommer sitta med i utvecklingsavdelningens ledningsgrupp. Utvecklingsavdelningen har idag ca 500 medarbetare och verksamheter i Karlskoga, Linköping och Karlstad.  Stationeringsort är Linköping eller Karlskoga med resor till övriga orter.

Din profil

Vi söker dig som har ett prestigelöst arbetssätt och har en god förmåga att skapa förtroende i organisationen. Du brinner för att skapa förutsättningar för både dina medarbetare och för en organisation som helhet. För oss är det viktigt att du har förmågan att lyfta blicken och tänka helhet samt generera resultat genom att hugga i när det verkligen gäller.

Du har troligen ledarerfarenhet antingen från en chefs- eller projektledarroll. Vi ser gärna att du har jobbat inom en produktutvecklingsorganisation med något av områdets ansvarsområde.


Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Tveka därför inte att söka redan idag! Varmt välkommen med din ansökan.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här