Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
customer-service.jpg

Plåtslagare till underhållsverksamhet/modifieringsverksamhet

Linköping, Sweden
Closing date: 15 May 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad. 

Din framtida utmaning

Du kommer jobba på avdelningen Support Solutions som är en del av affärsenheten Aviation Services. Vår verksamhet präglas av flera helhetsåtaganden gentemot våra kunder inom flyg- och helikopterbranschen nationellt och internationellt. I Linköping finns sektionen Aircraft Maintenance som utför linje- och basunderhåll, samt omfattande plattformsmodifieringar på både civila och militära flygplan.

Som plåtslagare kommer du i huvudsak utföra modifieringsarbete på olika flygplansmodeller, till exempel SAABs Special mission aircraft GlobalEye, SAAB 2000 AEW&C och SAAB 340 AEW&C. Du kommer att arbeta i nära samarbete med projektledare och ingenjörer för att hitta lösningar på olika typer av modifieringar och installationer för våra special mission aircraft. I rollen ingår även underhåll på flygplanstyperna Saab 2000, Saab 340 samt Global 6000.

Arbetstiden är förlagd på dagtid, jour förekommer.
Resor nationellt och internationellt förekommer.

Din profil

För att lyckas i den här rollen ser vi att du är van att ta stort ansvar, är initiativrik och lösningsorienterad. Du för ditt arbete framåt på egen hand, har ett stort teknikintresse och är praktiskt lagd. Då arbetet sker i grupp är det viktigt att du är social och gillar att jobba tillsammans med kollegor mot gemensamma mål.

Vi ser även att du har:

  • Någon form av mekanisk/praktisk gymnasial- eller eftergymnasial utbildning.
  • Några års erfarenhet inom tillverkande industri.
  • Erfarenhet av ritningsläsning.
  • Behärskar svenska och engelska flytande i så väl tal som skrift.
  • B-körkort.

Det är även meriterande med om du verkat i en flygmiljö tidigare.
 

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.
 

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen. 

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld. 

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här.
 

I denna rekrytering samarbetar Saab med Skill. Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum gått ut. Vid frågor vänligen kontakta ansvarig rekryterare Linn Fälth (linn.falth@skill.se).