Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
project-management.jpg

PMO Professional - Ways of Working and Assurance

Linköping, Sweden
Closing date: 28 July 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll. 

Din roll

Som PMO professional  tillhör du tjänsteområdet Development inom Saabs koncerngemensamma IT organisation - Group IT, och ingår i Project Management Office-teamet där du ansvarar för specifika utvecklingsinsatser, både själv och tillsammans med teamet. Framgång i rollen grundas i effektivt samarbete, aktiv kommunikation och förmåga att maximera nyttan av teamets tid och insats.
 

I rollen som PMO Professional för Ways of Working and Assurance har du arbetsuppgifter som:

  • Support, stöd och coaching av primärt projekt- och uppdragsledare och inom Saab Group IT. Både inom traditionella och agila arbetssätt.
  • Guida och coacha andra projektroller inom Service Area Development som arkitekter, business analytiker och testledare
  • Ansvar för att säkerställa efterlevnad av Saabs standarder, processer och guidelines för projektledning och vårt scaled agile framework
  • Visualisering, facilitering och planering av utbildningsinsatser samt kommunikation
  • Delta och driva vidareutveckling av ways of working (traditionellt, hybrid och agilt) och PMOs tjänster i samarbete med andra experter på Group IT
  • Facilitera och leda events i Group IT´s scaled agile framework
  • Ansvar för verktygs facilitering och optimal användning inom projektledning samt PMO  
     

Du kommer oftast att ha kontakt med och stödja projekt- och uppdragsledare, och tvärfunktionella IT-team som arbetar med och ansvarar för flera IT-kompetensområden.

Din profil

Vi lägger stor vikt vid att du är resultatinriktad med ett stort leveransfokus, har insyn och erfarenhet av olika metodiker inom projektledning  (traditionella och agila) och har erfarenhet av hybrida och scalat agila miljöer.
 

Kommunikation är en av dina främsta styrkor, du har stor vana av att anpassa ditt budskap och skapa innovativa sätt att nå fram, visualisera och dokumentera ditt arbete i diverse plattformar och med hjälp av olika verktyg.
 

Vi ser också att du är van vid att arbeta systematiskt och strukturerat samt upprätthålla en god relation med alla intressenter och kunder. Du har ett businessperspektiv och vana att arbeta enligt strategiska samt finansiella mål. 
 

Som kollega på Group IT Project Management Office bidrar du till en kollaborativ arbetsmiljö och uppskattar transparens, vänlighet och tillit som är centrala värden i Saabs kultur. Du blir en del av en organisatorisk transformation baserad på flexibilitet, nya utveckling av tjänster och bästa ”ways of working”.

Vi tror att du som söker har flera års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, alternativt en relevant utbildning i kombination med arbetserfarenhet. Vi tror att du har en högskoleutbildning, men det är inget krav för tjänsten.
Saab förnyas och behöver kompetenta och engagerade medarbetare!

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.
 

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.
 

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.
 

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här