Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Produktionstekniker

Location
Linköping, Sweden
Closing date
31 January 2022
Apply for this job!

Vi söker nu en Produktionstekniker/ konstruktör som vill vara med och utveckla vår tillverkningsarbete med test- och underhållsutrustning till Gripen och andra flygande system, samt att stötta i de andra grupperna i vår sektion.

Din framtida utmaning

Som Produktionsberedare/ konstruktör hos oss kommer du att arbeta med att tillverka, designa, konstruera och verifiera test- och underhållsutrustning till militära och civila flygplan och helikoptrar samt prototyptillverkning åt våra olika samarbetspartners/kunder.

Arbetsuppgifterna består av att delta i och vara drivande där fastställande av krav, design, realisation, verifiering och driftsättning ingår. Du kommer att ha mycket kontakt med våra produktionsgrupper. Vår dokumentation är på engelska. En viktig del i arbetsuppgifterna är att underhålla och reparera våra Riggar som täcker Hydraulik, Luft & Bränsle samt Flygsäkerhetsutrustningar.

Kombinationen med att både vara maskinoperatör och att ha förmåga att praktiskt hjälpa till i vår underhållsverkstad har varit en framgångsfaktor för oss och därmed också en väldigt viktig del i denna tjänst.

Den du är idag

Vi söker dig som tar ansvar för din uppgift, strukturerar ditt arbete och driver processen vidare. Du gillar att lösa tekniska problem och har en god analytisk förmåga och kan realisera dina idéer. Du är prestigelös och flexibel.
 

Du bör ha erfarenhet av maskinbearbetning och även bakgrund inom design i CAD, då en del av dina arbetsuppgifter kommer att bestå av framtagning av konstruktioner och ritningar åt vår verkstad. Vi tror att du har ett förflutet av maskinbearbetning i konventionella maskiner, då det kan förekomma behov av stöttning i vår mekaniska verkstad. Har du jobbat med verktygsslipning, så är det till nytta i denna tjänst. Produktionsberedning, produktionstekniskt arbete och kvalitetssäkring ses som en merit.

Du bör ha goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift då arbetet inkluderar dokumentation på både engelska och svenska.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln.
 

Enheten Test Equipment är vår samlade kompetens för underhåll och reparation, samt utveckling som möjliggör en effektivare verksamhet och ökad konkurrenskraft för AN:s affärsenheter. Vi finns på tre orter.

Placeringsort är Linköping (Malmslätt).

Vårt område produktionssupport i Malmslätt består av 16 medarbetare uppdelade i fem servicegrupper. Sektionen ansvarar för att tillhandahålla tekniska tjänster för underhåll inom mekanik, elektromekanik och säkerhetsmateriel för både militära och civila flygsystem. I sektionen ingår Underhåll / Reparation, Produktionsstöd, Kalibrering, Utveckling och Tillverkning.

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 14 700 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.
 

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Sista ansökningsdag: 2022-01-31

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.