Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Produktionstekniker

Location
Linköping, Sweden
Closing date
18 October 2021
Apply for this job!

Produktionstekniker med intresse för utveckling

Din framtida utmaning

I rollen som produktionstekniker kommer du att arbeta med support och utveckling av produktionsprocessen med ökat fokus på producerbarhet, optimerade produktionsflöden samt översyn och förbättring av maskiner och utrustningar.

Du kommer att arbeta med support och utveckling av produktionsprocessen för komposit, maskinbearbetning, målning och montering. Likaså vara stöd till vår tillverkning av produkter inom robot, missil och undervatten. Vår produktion präglas delvis av låga volymer och hög komplexitet.

Konkret innebär arbetsuppgiften att:

·   Arbeta med ständiga förbättringar av utrustningar och processer i form av konstruktionslösningar, effektivisering och kvalitetssäkring av processer. 

·       Implementera produktförändringar.

·       Specificera behov av verktyg och fixturer samt att starta upp nya utrustningar.

·       Upprätta arbetsinstruktioner. 

·       Tekniskt stötta monteringspersonal i monteringsarbetet och utbilda medarbetare i nya metoder eller arbetssätt.

 ·       Ansvara för kontaktytor både internt och externt.

Den du är idag

Du är strukturerad, tydligt och har en hög specialkunskap inom Produktionsteknik och erfarenhet av komplexa produkter. Du tycker om att arbeta i team och kan leda dig själv i det dagliga arbetet. Vi tror att du som person kännetecknas av ett stort ansvarstagande. Du är öppen för att utmana befintliga arbetssätt i syfte att hitta nya effektiva lösningar.

Som person är du trygg, självgående och drivande. Du är bra på att kommunicera och har en vilja att ständigt förbättras. Du kan hålla många bollar i luften och du är inte rädd för nya utmaningar.

Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Här har du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad.
Du tycker om att lösa praktiska uppgifter, är proaktiv och letar förbättringar och har förmågan att lägga upp dit arbete på ett effektivt sätt.

Vi ser gärna att du har:

  • Relevant akademisk utbildning med inriktning mot produktionsteknik och/eller underhållsteknik eller annan eftergymnasial utbildning kombinerad med god erfarenhet.
  • Minst tre års relevant arbetslivserfarenhet från producerande industri.
  • God samarbetsförmåga, drivande, strukturerad och resultatinriktad samt har förmågan att skapa delaktighet och engagemang.
  • God kommunikationsförmåga i tal och skrift på svenska och engelska.
  • God insikt i och erfarenhet av produktion och produktionsprocesser.
  • Kunskaper inom kompositteknik och erfarenhet inom automatisering är meriterande.
  • Du har kunskaper och erfarenhet av att arbeta med Lean Production.

Vad du blir en del av

Du kommer vara en del av en grupp på 35 personer som ansvarar för produktionsteknik, prototypverkstad, verktygskonstruktion och underhåll för Saab Dynamics, ett affärsområde inom Saab.  Tjänsten är förlagd i Linköping och erbjuder arbete inom komposittillverkning, robot, missil och undervattenprodukter.

I gruppen finns bred kunskap inom olika områden som kompletterar varandra och du kommer bli den pusselbit som saknas. Du erbjuds ett varierande arbete med mycket eget ansvar och får jobba i nära samarbete med kollegor i olika delar av verksamheten.

På Saab vill vi alltid ligga steget före, både när vi utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt men också i vår strävan efter att vara en arbetsplats med utrymme för nytänkande, samverkan och mångfald. Tillsammans arbetar vi mot samma mål - att göra världen till en säkrare plats.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och krav på svenskt medborgarskap. Urval och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden.

Arbetstiden under introduktion är på dagtid sedan blir den anpassat till kvällsskiftet.

Om Saab

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och
marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.


Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där vi ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.