Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
quality-management.jpg

Program Quality Manager till Underwater Systems

Linköping, Sweden
Closing date: 25 February 2024

Är du en person som tycker om och hanterar att verkligheten förändras hela tiden? Har du drivkrafter av både hårda och mjuka värden som tillsammans skapar en stark förtroendegivande personlighet? Då kan det här vara något för dig!

Din roll

Som Program Quality Manager har du det övergripande ansvaret för kvalitetssäkring för några av våra kontrakt och projekt. Tillsammans med övriga funktioner i företaget säkerställer du genomförandet och leveranser i rätt tid, till rätt kvalitet och kostnad. Det är en roll som kräver förståelse för genomförande av projekt inom hela dess livscykel. Du kommer ha kontakt med alla delar av affärsenhetens verksamhet och även kontakter inom övriga organisationen samt kontakter med våra kunder, både nationellt och internationellt.

Huvudsakliga uppgifter:

 • Agera som vår kontaktperson mot kunders kvalitetsrepresentanter

 • Säkerställa att våra leveranser uppfyller kravbilden från kund

 • Att på ett affärsmässigt sätt säkerställa kvalitet på våra leveranser

 • Godkänna, eller om nödvändigt avslå, leverans till kund

 • Utarbeta kvalitetsplaner, inklusive flöda ner kundkrav och/eller förväntningar

 • Planera och genomföra leveranskontroller

 • Samarbeta med kvalitetsfunktioner/-roller i projekten

 • Deltagande i kontrakts- och konstruktionsgenomgångar

 • Genomförande av korrigerande och förebyggande åtgärder

 • Identifiering och uppföljning av risker

Förutom ovanstående uppgifter kan rollen även omfatta:

 • Planera och genomföra kvalitetsrevisioner

 • Kravställa och stödja förbättringsarbete

Våra affärer innefattar såväl nyutveckling som produktion och vidmakthållande. I rollen medverkar du också i offertarbete och bidrar med stöd och erfarenheter vid utformande av kontrakt. Resor både inom och utanför Sverige ingår i arbetet. Placeringsort är Linköping.
 

Din profil

Vi söker dig som har ett stort intresse av att leda och genomföra verksamhet med målet att uppfylla såväl kundens som företagets förväntningar. Saab Underwater Systems ansvarar för tekniskt avancerade produkter med långa livslängder och det är därför bra med en nyfikenhet och intresse för teknik.
 

Vi ser att du har:

 • Civil/högskoleingenjörsutbildning eller motsvarande kunskaper samt några års arbetslivserfarenhet

 • Verksamhetssystem/kvalitetssystem och standarder

 • Kvalitetssäkring och förbättringsarbete, gärna revisionserfarenhet

 • Förmåga att omsätta krav till aktiviteter

 • Arbete i komplexa program och/eller projekt i en internationell miljö

 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt

 • Grundläggande kunskaper i Officepaketet och det är ett plus om du har erfarenhet av IFS.

Vi ser att du är drivande och självständig i ditt arbetssätt. Du har god förmåga att ta ansvar och gillar att arbeta lösningsorienterat och metodiskt. Du drivs av förbättringar och har en stark vilja att utveckla produkt och verksamhet. Du trivs av att arbeta både operativt och strategiskt och har en god flexibel förmåga att hantera förändringar.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 20 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

Inom affärsområdet Kockums har vi lång och gedigen erfarenhet av att tillhandahålla avancerade farkoster och plattformar för den navala domänen. På och under havsytan.

Med unik kompetens och några av världens förnämaste varvsanläggningar, är Kockums världsledande vad gäller utveckling, byggnation och fortlöpande underhåll och uppgraderingar av ubåtar, ytstridsfartyg och andra navala system.

Utbudet av produkter ger förmågor för informationsinhämtning, övervakning, ytstrid, ubåtsjakt, minjakt samt uppdrag på havsbotten. Mångsidighet, flexibilitet och hög tillgänglighet är egenskaper som karakteriserar samtliga våra produkter. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.
 

Vi ser fram emot din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.