Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
project-management.jpg

Project Manager

Karlskoga, Sweden
Closing date: 11 April 2023

Saab Dynamics växer och vi söker nu fler projektledare till Utvecklingsenheten i Karlskoga.

Din roll

Du kommer att vara en del av Project Management Office (PMO) inom utvecklingsenheten på Saab Dynamics i Karlskoga. Som projektledare är din huvuduppgift att leda projekt mot uppsatta mål inom Saab Dynamics produktportfölj och produktlivscykel. I arbetet ingår bl.a. att ta fram planer, följa upp mål och andra nyckeltal samt löpande uppdatera projektgrupp och intressenter.

Din profil

Vi tror att du som söker är en person som drivs av att göra skillnad. Du har genom olika utmaningar lärt dig att skapa team som frodas och lyckas. Vi tror att du som projektledare inspirerar, lyfter dina kollegor och där av bidrar till ett utvecklande och tillåtande arbetsklimat.

För att lyckas i rollen är du en motiverad och strukturerad person. Du gillar omväxling och är en ledare med hög förmåga att kommunicera och samordna. Du är social och flexibel kan snabbt bekanta dig med förändringar och behov. Vi ser det som en självklarhet att du vill vara en del av utvecklingen av såväl verksamheten som av dina kollegor samt aktivt delta i erfarenhetsutbyten.

Vi ser även att du har en examen från universitet/högskola inom teknik eller motsvarande erfarenhet. Du har erfarenhet inom projektledning, utvecklingsarbete och ledarskap. Rollen kräver även mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av PPM-verktyg (t.ex Antura, Primavera, MS Project, JIRA) och/eller ERP-verktyg.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan skicka in din ansökan på antingen svenska eller engelska.

Kontaktinformation

Har du frågor om rollen så kan du kontakta:
Rikard Olsson
rikard.olsson1@saabgroup.com

Telefonnummer: 010-217 14 55

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver. Läs mer om oss här