Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
project-management.jpg

Project Manager Underwater Systems

Linköping, Sweden
Closing date: 17 December 2023

Vill du vara med i vår undervattensresa och utveckla högteknologiska produkter? Är du en erfaren projektledare som bidrar till ett engagerande och motiverande arbetsklimat? Då tycker vi att du ska söka denna tjänst.

 

Din roll

I din roll kommer du att bli en del av avdelningen Program och & Project inom affärsenheten Underwater Systems som designar, utvecklar och bygger obemannade undervattenssystem. Som projektledare är din huvuduppgift att leda projekt mot uppsatta mål kopplat till produktportföljen och genom hela produktlivscykeln. Du kommer att få vara delaktig i alla faser med försäljning, planering, kravhantering, specificering, utveckling, verifiering, produktion samt leverans. I arbetet ingår bland annat att leda projektteamet, ta fram planer, följa upp ekonomiska mål och andra KPI:er samt kommunicera med projektstyrgrupp och andra intressenter.

 

Din profil

För att trivas i rollen tror vi att har tidigare erfarenhet av projektarbete, trivs med utmaningar, är strukturerad och har förmåga att leda och motivera team. Du ser det som en självklarhet att bidra till utvecklingen av dig själv och dina kollegor samt att aktivt delta i erfarenhetsutbyten. Du är social och flexibel med förmågan att snabbt bekanta dig med nya förutsättningar och kundbehov.

 

Projektledaruppdragen kommer att variera i både komplexitet och omfattning över tid. Därför finns det möjlighet att forma din individuella utvecklingsplan utefter dina tidigare erfarenheter och önskemål.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på
säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 20 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

 

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

 

Affärsenheten Underwater Systems designar, utvecklar och bygger de coolaste obemannade undervattenssystemen på planeten med syftet att hålla människor, samhälle och våra hav säkra.

Vår portfölj av produkter som innefattar bland annat toppmoderna torpeder, militära och kommersiella ROV:er samt autonoma fordon gör oss till en ledande aktör inom området.

 

Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

 

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

 

Kontaktinformation: Martin Pantzar, martin.pantzar@saabgroup.com

 

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.