Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
project-management.jpg

Project Manager Underwater Systems

Linköping, Sweden
Closing date: 8 June 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.


Din roll

I din roll kommer du att bli en del av avdelningen Program och & Project inom affärsenheten Underwater Systems som designar, utvecklar och bygger obemannade undervattenssystem.

Som projektledare är din huvuduppgift att leda projekt mot uppsatta mål kopplat till produktportföljen och genom hela produktlivscykeln. Projektledaren är normalt sett delaktig i alla faser från försäljning, planering, kravhantering, specificering, utveckling, verifiering, produktion till leverans.

I arbetet ingår bland annat att leda projektteamet, ta fram planer, följa upp ekonomiska mål och andra KPI:er samt kommunicera med projektstyrgrupp och andra intressenter.
 

Din profil

För att trivas i rollen tror vi att har tidigare erfarenhet av projektarbete, trivs med utmaningar, är strukturerad och har förmåga att leda och motivera team. Du ser det som en självklarhet att bidra till utvecklingen av dig själv och dina kollegor samt att aktivt delta i erfarenhetsutbyten. Du är social och flexibel med förmågan att snabbt bekanta dig med nya förutsättningar och kundbehov.
 

Projektledaruppdragen kommer att variera i både komplexitet och omfattning över tid. Därför finns det möjlighet att forma din individuella utvecklingsplan utefter dina tidigare erfarenheter och önskemål.
 

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 
 

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här