Skip to content Go to main navigation Go to language selector
project-management.jpg

Project Manager

Järfälla, Sweden
Closing date: 19 August 2022

Projektledare till Video & Display Systems i Järfälla

Vi söker en person som vill vara med och leda våra kommande projekt och uppdrag. Personen vi söker är målinriktad, lösningsorienterad samt har förmågan att skapa engagemang och bidra med positiv energi.

Din roll

Som projektledare inom Video & Display System kommer du att ansvara för att driva, planera, leda, och följa upp ett projekt eller uppdrag. Du är ansvarig för tid, ekonomi och kvalité i projektet, och rapporterar till en styrgrupp.

Projekten är både rena utvecklingsprojekt där arbete från krav, design, implementation, integration till verifiering och validering ingår, men vi har även projekt av eftermarknadskaraktär som domineras av hantering av reparenter och reservdelar.

Vi ser nu ett utökat behov av projektledare behöver därför utöka antalet projektledare. Arbetet kan i viss mån anpassas efter den sökandes bakgrund och erfarenhet.

Video & Display System tillhör affärsområde Aeronautics BU Gripen Sustainment men vi jobbar med både Gripen C/D och Gripen E relaterad verksamhet. Det innebär att du kommer ha ett stort kontaktinterface mot alla discipliner inom Video & Display System i Järfälla, men även få chansen att bygga upp ett stort kontaktnät inom Aeronautics organisationen i främst Linköping och Arboga.

Din profil

Du är troligtvis civil- eller högskoleingenjör och har arbetat några år som ingenjör i något utvecklingsprojekt och är redo för nya utmaningar, eller så har du redan längre erfarenhet av projektledning och vill byta miljö och få nya erfarenheter.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av teamledning eller delprojektledning i något större projekt och nu känner dig mogen att axla helhetsansvaret för ett projekt.

Följande egenskaper värdesätter vi i rollen som projektledare:

  • Självgående
  • Strukturerad
  • Resultatinriktad
  • Lösningsorienterad
  • Affärsmedveten

Utöver ovanstående egenskaper sätter vi stort värde vid förmågan att bidra med positiv energi, du är bra på att entusiasmera och kommunicera och på så sätt få alla i projektet att jobba mot samma mål. 

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. Befattningar där Saab har krav på säkerhetklassning kan krav på visst medborgarskap förekomma. 

Vad du blir en del av

Du blir en del av Video & Display Systems som ingår i Business Unit Gripen Sustainment inom affärsområde Aeronautics. Aeronautics bedriver forskning, utveckling och produktion av militära flygsystem. Men också framtidsstudier som förberedelse för kommande bemannade och obemannade flygsystem liksom vidareutveckling av befintliga produkter.

Du kommer att tillhöra sektionen Project Management, en sektion som idag besår av 6 projektledare. Sektionen tillhör området Video and Display Systems som utvecklar system, apparater och funktioner som är relaterade till presentation, videobearbetning, distribution och lagring av data. I Gripen C/D är vi ansvariga för bland annat presentationssystemet EP-17 och i Gripen E/F för Video Processing Unit samt video- och kartapplikationer.

Video and Display Systems är idag ett 70-tal medarbetare placerade i Järfälla. Vi har kompetens inom systemarbete, elektronik, PLD och programvara, displayteknik, grafikprogrammering, video- och bildbehandling, ethernetkommunikation och machine learning.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Sista ansökningsdag är: 2022-08-19

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.