Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
quality-management.jpg

Project Quality Manager

Linköping, Sweden
Closing date: 13 February 2023

Är du en person som tycker om att jobba med många gränssnitt i projektteam? Vill du arbeta aktivt med att säkra kvalitet i arbetssätt och leverans och i slutändan våra kunders förmåga att försvara sitt land? Då kanske du är vår nya Project Quality Manager inom avdelning Special Mission & Regional Aircraft.

Din roll

Som Project Quality Manager (PQM) kommer du att jobba tvärfunktionellt, med många gränssnitt, i våra stora modifieringsprojekt. Du kommer att vara en del i projektledningen och tillsammans med dina kollegor säkerställa att vi levererar det vi lovar till kund på ett kvalitetssäkert sätt.


Dina huvuduppgifter kommer att vara:

 • Ta fram och underhålla kvalitetsplan för projektet – tydliggöra och säkra uppfyllnad av standarder, regelverk och kundkrav.

 • Säkra leveranser som uppfyller kvalitetskraven i projektet – granskning och godkännande

 • Hantera avvikelser – driva utredningar, utföra grundorsaksanalyser och säkra arbetssätt för framtiden

 • Driva förbättringsaktiviteter och hålla ögon och öron öppna för verksamhetens behov – för att säkra tydliga och effektiva arbetssätt


Arbetet kommer att vara varierat och uppgifterna kan emellanåt vara utmanande, men med starkt stöd av härliga kollegor tar ni er framåt.

Din profil

Vi söker dig som har en bakgrund inom kvalitetsområdet med erfarenhet av verktyg och metoder kopplade till detta, tex grundorsaksanalys och lessons learned. Du är bra på att kommunicera och bygga nätverk. Du är strikt nog för att säkra att vi följer krav och regelverk, men du har även ett lösningsorienterat förhållningssätt som säkerställer att vi kommer framåt.


Vi värderar dina personliga egenskaper högt, så som att

 • vara flexibel och kunna hantera olika typer av uppgifter

 • vara nyfiken och intresserad av att utvecklas

 • vara ansvarstagande och strukturerad

 • vara positiv och sprida glädje

 • ha en vilja att förbättra


Det är meriterande, men inte krav, om du har:

 • En civilingenjörsexamen i Quality management eller motsvarande kompetens från arbetslivet

 • Bra förståelse för projektledningsarbete

 • Grundläggande kompetens inom produktion och/eller utveckling

 • Erfarenhet av regelverksstyrd verksamhet

 • Erfarenhet av arbete i stora/komplexa organisationer

 • Erfarenhet kring standarder så som EN-9100 eller ISO-9001


Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Special Mission and Regional Aircraft (SMRA) är en del av Aeronautics affärsområde inom Aviation Services. Förutom vidmakthållande av bl.a. vår civila flotta Saab 340/2000 så bedriver vi också flera större utvecklingsprojekt, där vi integrerar flera delsystem till luftburna produkter som till exempel GlobalEye. Vi präglas av en öppen, prestigelös och ärlig kultur där vi bedriver ett ständigt förbättringsarbete och där kommunikationsvägarna är korta. Du kommer att tillhöra sektionen Operations Support där stöd finns att få från dina PQM-kollegor och även övriga roller, där många har fokus på förbättringsarbete.


Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.
Välkommen med din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.