Skip to content Go to main navigation Go to language selector
quality-management.jpg

Project Quality Manager

Huskvarna, Sweden
Closing date: 11 September 2022

Vill du arbeta med utveckling, produktion och underhåll av avancerade produkter, och vidareutveckla vårt arbetssätt för att möta nya krav på kvalitet  och ytterligare förbättra vår effektivitet?

Din roll

I denna roll kommer du att verka inom kvalitetsavdelningen som kvalitetsledare för utveckling, produktion och underhåll av komplexa system och andra produkter för flygplan och helikoptrar. Du får möjlighet att påverka hela kedjan från offert till leverans, och från leverantörer till kunder. Du kommer vara den som ansvarar för att kundens kvalitetskrav implementeras i våra produkter och att hjälpa medarbetarna att göra sitt arbete på rätt sätt så att vi upprätthåller den höga kvalitet som krävs i vår bransch och förväntas av våra kunder. Om vi brister på något sätt i vårt arbete ska du redovisa detta muntligen och skriftligen i dina kvalitetsrapporter och hjälpa till att korrigera eventuella brister.

Du kan komma att redovisa vårt arbetssätt och våra resultat inför våra kunder. Och du kan hjälpa till att bedöma våra leverantörer och kräva bättring av dessa. I samband med detta kan det förekomma en del resor inom och utom landet.

Parallellt med detta kommer du att utföra internrevisioner för att hitta förbättringsmöjlighet och eventuella brister

Din profil

Vi tror att du idag arbetar med kvalitetsfrågor på ett medelstort företag med några års erfarenhet inom området. Alternativt jobbar du praktiskt med utveckling, tillverkning eller underhåll av elektronik eller mekanik.

För att lyckas och bli framgångsrik i rollen bör du ha en god kommunikativ förmåga, ett stort intresse för kvalitetsarbete samt ett sinne för ordning och reda. Du ska ha ett intresse för att hjälpa andra göra rätt, och påpeka om regelverket inte följs. Detta kan innebära att stå upp mot kunder och leverantörer även när det blåser och att ha integritet nog att säga från internt om det skulle behövas.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.
 

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet.

Vår verksamhet i Huskvarna har kunder inom hela världen, och omfattar bland annat de stora flygplans- och helikoptertillverkarna Airbus, Boeing och Sikorsky. Du blir en del av vår kvalitetsavdelning som idag består av sex personer som alla värdesätter att ha det trevligt och roligt på jobbet.

Vår uppgift är att stötta hela verksamheten med att förklara vår arbetsmetodik och hjälpa alla att göra rätt. Därmed kommer du att ha kontakt med de allra flesta av vår affärsenhets 300 medarbetare, där vi förväntar oss att kunskap ska delas parter emellan.

Hos oss tillämpar vi flextid och sätter stor vikt vid möjligheten att kombinera arbete med privatliv. Våra anställda har tillgång till ett omfattande förmånspaket som bl.a. innehåller friskvård och aktiesparande och vi ser din framtida utveckling som ett viktigt fokusområde. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Är du redo för nästa steg i karriären och vill jobba med oss? Då ser vi fram mot din ansökan! Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.


Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.