Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
procurement.jpg

Projektledare för inköp

Karlskoga, Sweden
Closing date: 21 August 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Din roll

Arbetet omfattar att vara projektledare för en produktkategori, koordinera, leda och följa upp inköpsaktiviteter för att maximera nyttan i våra utvecklings- och leveransprojekt. Du kommer att analysera tekniska och kommersiella villkor och fastställa en inköpsstrategi för respektive projekt. Du stödjer affärsområdenas projekt och program med kommersiellt ansvar och utvärderar kontinuerligt marknadens konkurrenskraft för den nuvarande leverantörsportföljen.

Rollen innebär också att hantera tvärfunktionella team med fokus på effektivitet och kostnadsbesparingar samt att försäkra att Saabs inköpsstrategi, inköpspolicy och rutiner är uppfyllda.

I rollen som projektledare inom inköp kommer du att ha många kontakter, både internt inom företaget med olika avdelningar och team, samt externt med leverantörer, partners och andra affärskontakter. Du kommer att samarbeta nära med tekniska experter, sälj- och leveransteam för att säkerställa smidiga och effektiva inköpsprocesser. Tjänsten kan innebära resor, både inom Sverige och internationellt, för att träffa leverantörer, delta i möten och förhandla kontrakt, vilket ger dig möjlighet att bygga starka och långvariga relationer som gynnar företagets inköpsstrategier.

Din profil

Du är en initiativrik person som tar initiativ, driver aktiviteter och ser till att de slutförs och ger resultat. Du har lätt för att samarbeta med andra, oavsett deras funktion eller roll inom organisationen. Eftersom tjänsten innebär många gränsytor inom organisationen, är det viktigt att du kommunicerar tydligt, säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är tydliga för alla inblandade. Du är strukturerad och noggrann, och trivs med att arbeta i ett högt tempo. Du kan arbeta med både helhet och detaljer, och har en förmåga att tydliggöra och följa upp planer av olika slag.

Vi söker dig som har en teknisk eller ekonomisk utbildning på högskolenivå, eller en motsvarande dokumenterad utbildning, och som dessutom har flera års erfarenhet av strategiskt inköpsarbete och projektledning. Din bakgrund bör omfatta djupgående kunskaper inom inköpsstrategier, förhandlingsmetoder och leverantörsrelationer. Vi värdesätter också erfarenhet av att leda projekt från start till mål, med ansvar för både tidsplaner och budgetar. Om du har arbetat med att analysera marknader och implementera effektiva inköpsprocesser tidigare, är det ett stort plus. Din förmåga att hantera komplexa inköpsprojekt och att samarbeta med både interna och externa intressenter är avgörande för att lyckas i denna roll.

Om du är redo för en ny utmaning ser vi fram emot att höra från dig! Berätta i din ansökan varför du skulle vara en perfekt match för vårt team. Dela med dig av dina erfarenheter och ambitioner – vi ser fram emot att höra från dig och lära känna dig bättre!

Observera att annonsen kommer ligga publicerad över sommaren och därför kan längre ledtider förekomma. Återkoppling kommer att ske tidigast vecka 34.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här