Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
project-management.jpg

Projektledare med fokus Utveckling & Effektivisering av produktion!

Linköping, Sweden
Closing date: 17 August 2024

Drivs du av när dina idéer blir verklighet? I den här rollen finns stort utrymme att driva utveckling och effektivisering av Saab produktion!

För oss är det viktigt att du uppmuntras till att bidra med din kunskap på bästa sätt och vi lägger mycket fokus på att forma ditt uppdrag efter dina intressen, så mycket det är möjligt.

Nytänkande och hjälpas åt, ska genomsyra vår verksamhet - Varje dag! 

Din roll

Som projektledare ansvarar du för att driva industrialiseringsprojekt/uppdrag vid utveckling och effektivisering av Saabs produktion. I dina projekt/uppdrag krävs en nära samverkan med flertalet avdelningar, så som utveckling (design), produktionsteknik, inköp och givetvis produktion.

I din roll kommer du dels att ansvara för att driva utveckoingsprojekt samt ta fram projektplaner för att underlätta uppföljning av progress och rapportering till projektägare och produktionsansvariga. Du blir en sammanhållande funktion av flera roller i din projektgrupp.

Utöver arbete i Linköping, erbjuder rollen möjligheter att arbeta i andra delar av världen, där huvudokmrådena är förbättring och driftsättning av produktion.

Din profil

För att lyckas i rollen ser vi att du är civil-eller högskoleingenjör alternativt arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig. Vi ser gärna att du arbetat i en teknisk organisation med inriktning produkt- och/eller produktionsutveckling. Du bör ha goda kunskaper inom produktionsteknik och projektledning. Kunskap inom ISO 9001 samt EN 9100 är meriterande. Goda kunskaper i svenska och engelska är en förutsättning för att lyckas i rollen.

För att lyckas i rollen behöver du ha ett metodiskt arbetssätt och god förmåga att prioritera tid och fokus på rätt sak. Du är skicklig på att driva ditt arbete på egen hand samtidigt som du trivs med att arbeta i team. Din tidigare arbetslivserfarenhet syns i ditt sätt att axla ansvar, våga ta plats och behålla lugn och struktur även när det stormar.

Du är skicklig på att anpassa en dialog efter vem du pratar med, är lyhörd och kommunicerar med tydlighet. Du har ett intresse av att stötta och driva de team du jobbar i och med och motiveras av att effektivisera och förbättra arbetssätt och verktyg i projektarbetet.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här