Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Projektledare/Systemingenjör med operativ ådra för Gripen E/F materielsystem

Linköping, Sweden
Closing date: 31 May 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Avdelningen Gripen Operational Management Gripen E/F har 15 medarbetare som är erfarna systemingenjörer med projektledarerfarenhet. Sektionen har ansvar för central operativ ledning, projektledning av uppdrag och projektledningskompetens för hela Gripen E/F på komplett vapensystemnivå samt skapar förutsättningar för utveckling och leveranser för Gripen E/F.

Som systemingenjör har du en varierande roll där du rör dig genom hela organisationen som en nyckelfunktion i nära samverkan övriga avdelningar inom Business Unit Gripen samt att du uppfattas lika stödjande av övriga medarbetare i de processer eller team som du leder. Beroende på erfarenhet och intresse finns möjlighet att arbeta med tekniska utredningar och att driva mer komplexa projekt inom företaget.

Arbete sker vid Saabs site i stadsdelen Tannefors i Linköping. Möjlighet till resor inom tjänsten kan finnas.

Din profil

Rollen erbjuder en kombination av självständigt arbete med ansvar för utveckling och processer samtidigt som du är en lagspelare för helheten både inom operativa och strategiska frågor. För att trivas behöver du vara van att parallellt hantera flera frågor och ärenden med både längre och kortare deadlines och du är villig att ta egna initiativ och kontakter för att nå resultat.

Genom ett coachande ledarskap har du god förmåga att motivera och engagera andra för att effektivt nå gemensamma mål. Du är tydlig och engagerad i din kommunikation, såväl muntligt som skriftligt, vilket innebär en god förmåga att lyssna och säkerställa att budskap når fram samt att förväntningar är klara för berörda personer. Du har förmåga att skapa förtroende och upprätthålla goda relationer såväl internt som externt i företaget.

Har du erfarenhet av koordinering och/eller projektledning sedan tidigare ser vi det som positivt. Även tidigare erfarenhet inom flygindustrin är fördelaktig.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.