Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
project-management.jpg

Projektledare/utvecklingsingenjör till utveckling och industrialisering av underhåll till Gripen

Linköping, Sweden
Closing date: 4 August 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Vi är en nystartad sektion bestående av 10 medarbetare, och vårt uppdrag är att stötta våra system- och underhållsingenjörer med att utveckla och förbättra vår underhållsförmåga. Vi driver projekt av varierande storlek och jobbar tvärfunktionellt inom hela vår avdelning för att säkerställa att Gripen underhålls på bästa möjliga sätt. Under de kommande åren ska vi bygga upp nya underhållsförmågor på våra verkstäder till Gripen E.

Som en del av vårt dedikerade team får du chansen att bidra till utvecklingen och förbättringen av underhållsförmågan för både befintliga och kommande versioner av Gripen.

Som projektledare/utvecklingsingenjör inom Engineering kommer du att:

  • Driva och koordinera industrialiseringsprojekt, i varierande storlek
  • Identifiera och hjälpa till med att utveckla vår förmåga att bygga upp och effektivisera underhållsresurser
  • Driva egna utredningar eller förbättringar inom vår Engineeringfunktion, tex förbättringar av processer och rutiner
  • Arbeta tvärfunktionellt med olika funktioner såsom inköp, underhållsverkstad och kvalité

Vi erbjuder stora möjligheter att påverka rollen beroende på erfarenhet, intresse och kompetens.

Våra underhållsverkstäder finns både i Malmslätt (Linköping) och i Arboga, och du kommer att ha kollegor på båda orterna.

Din profil

För att lyckas i rollen tror vi du har erfarenhet eller bakgrund inom: projektledning, industrialisering, verksamhetsutveckling, produktionsteknik, konstruktion eller liknande områden. Du är nyfiken på samspelet mellan teknik, processer och människor. Alternativt är du nyexaminerad ingenjör och ser det som spännande att arbeta med underhåll av Gripen.

Som person är du drivande, nyfiken och analytisk. Vi värdesätter både din förmåga att arbeta i team och din förmåga att ta initiativ och arbeta självständigt när det behövs. Då rollen även innebär samarbete med andra funktioner och avdelningar, ser vi att du är en kommunikativ person som trivs med att ha flera olika kontaktytor.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Känner du att detta är rätt utmaning för dig? Varmt välkommen med din ansökan!