Skip to content Go to main navigation Go to language selector
strategic-planning.jpg

Projektplanerare

Karlskrona, Sweden
Closing date: 29 December 2022

Saab söker dig som vill bli en del av vårt spännande och utmanande arbete att utveckla fartyg i världsklass till Svenska marinen. Just nu letar vår ytfartygsverksamhet efter projektplanerare - gärna med en kristallkula att förutsäga framtiden och en vilja att göra skillnad. Attraheras du av en arbetsplats där vi uppskattar varandras olikheter och strävar efter att skapa en öppen kultur som präglas av respekt och acceptans, då har du kommit rätt!

Din roll

Projektplaneraren är en av nyckelrollerna i projektet och denne avgör till stor del hur väl vi lyckas förbereda, resurssäkra, styra och följa upp projektets progress. Som projektplanerare är du ansvarig för att aktivt driva framtagandet av projektets tid- och resursplaner, att planernas olika delar integreras till en sammanhållen helhet, samt att planerna visualiseras och presenteras på ett tydligt sätt. En huvuduppgift kommer vara att analysera planerna för att tillhandahålla projektledare och ledningsgrupp med relevant information och strategiska beslutsunderlag. Du är projektets huvudkontakt gällande planeringsfrågor och rollen kräver ett mycket aktivt, tätt och prestigelöst samarbete med alla discipliner inom företaget. Du bidrar även aktivt till att utveckla och förbättra vår planeringsprocess och dess metodik.

Din profil

Rollen som projektplanerare kräver en person som är driven, målorienterad och ansvarstagande. Du är noggrann med ett strukturerat arbetssätt och van vid att analysera och hantera tid- och resursplaner. Du har lätt för att interagera och för med enkelhet dialog mellan olika discipliner som projektledare, linjechefer, arbetsledare och övriga intressenter. Du har kapacitet att se helheten såväl som att fördjupa dig i detaljer när det behövs. Professionell kunskap och erfarenhet av planeringsarbete, koordinering och/eller projektledning är en viktig merit. Du behöver ha god förmåga i att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska. Tjänsten är placerad i Karlskrona. Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. Saab har krav på säkerhetsklassinplacering vilket kan medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system. Produktportföljen innehåller ubåtar med Air-Independent Propulsion (AIP) -system, ytfartyg som innehåller den mest avancerade stealth-tekniken samt minsvepning och snabba patrull, - och pilotbåtar. Kockums levererar även delsystem och komponenter för integration i marina lösningar med kunder över hela världen. Du kommer att ingå i ett tvärfunktionellt team med representanter från flera delprojekt och funktioner. Tillsammans samarbetar vi för att ständigt förbättra och stärka vår kompetens i att leda våra projekt och vårt gemensamma mål är att leverera projekt i världsklass.
 

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Sista ansökningsdag är 30 december 2022 men vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Har du frågor om Saab eller rollen som projektplanerare? Kontakta rekryterande chef Martin Byggeth, 010 - 217 49 98 (martin.byggeth@saabgroup.com).

Välkommen med din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.