Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Provningsingenjör till Saab!

Huskvarna, Sweden
Closing date: 4 June 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din roll

Som provningsingenjör arbetar du i vårt provningslabb i nära samarbete med konstruktörer inom mekanik, elektronik och optik. Hos oss är du med redan från början i utvecklingsprojekt och utarbetar testplaner utifrån kraven på produkten. Under designfasen genomför du kontinuerligt konstruktionsprov tillsammans med konstruktören för att i slutet innan produktionssättning genomföra typprovning och därmed godkänna konstruktionen.

I din roll ingår det att vara kritiskt granskande till konstruktionen. Det är centralt att dokumentera resultat för att bygga spårbarhet i våra konstruktioner och bygga kompetens genom genomförd testning.

Du är dagligen med och utvecklar världens mest avancerade militära träningssimulatorer och testar gränserna för vad modern teknik klarar av. Du deltar i utvecklingen av konstruktioner som i sin dagliga användning utsätts för en mycket tuff miljö, vilket gör provning till en central del genom produktutvecklingens olika faser.

Vi erbjuder stort utrymme för egna initiativ och kreativitet och vi ser fram emot att du, utöver ditt arbete med utprovning av produkter, vill bidra med förbättringar av vårt arbetssätt när du får idéer. Det finns en utarbetad process att typutprova våra produkter i kyla/värme, fukt, vibration m.m. utefter våra krav och standarder, som du som provningsingenjör äger och utvecklar.

Resor till andra siter i Sverige kan förekomma i tjänsten.
 

Din profil

Vi söker dig som har ett teknikintresse och som uppskattar att arbeta praktiskt och strukturerat med ett detaljfokus. Som person är du förtroendeingivande, samarbetsvillig och ansvarstagande där du driver ditt arbete. Du tar gärna egna initiativ, kommer med nya idéer och vågar fråga för att lära dig. Du tycker det är givande att få jobba i flera projekt parallellt och tycker att det känns naturligt för dig att dokumentera och kommunicera testresultat tillbaks till organisationen.

För att trivas och lyckas i rollen har du:  

  • Ingenjörsexamen inom mekanik eller elektronik, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet

  • Erfarenhet av att arbeta med provning i labbmiljö

  • Kunskaper i svenska och engelska då dokumentation och kundkontakter förekommer på båda språken

  • Kunskaper i Office-paketet

  • B-körkort

Det är meriterande om du har:

  • Kunskap om MIL-STD-810

  • Kunskap inom elektronikkonstruktion och mekanikkonstruktion

  • Kunskap om EMI/EMC provning

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vi tillämpar alltid löpande urval i våra rekryteringsprocesser och tjänsten kan komma att tillsättas före utgångsdatum. Välkommen med din ansökan redan idag!


Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här.