Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
manufacturing.jpg

Provtekniker för explosiva komponenter

Karlskoga, Sweden
Closing date: 23 June 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din roll

Då verksamheten växer så söker vi på Saab Dynamics nu en provtekniker av explosiva komponenter till vår avdelning Explosives. 

Förutom att prova komponenterna ingår det även i rollen att stödja andra avdelningar som kvalité- och utvecklingsavdelningarna.

Som provtekniker ansvarar du för att ta fram provdata utifrån givna metoder och stödjer kvalitetsavdelning i verifiering av produkter. En del av arbetet är att fastställa processgränser inför produktionsstart genom provning av provgrupp. I uppgiften ingår även att hantera provutrustning för de produkter som skall provas och se till att instrument är kalibrerade och i gott skick.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av:

 •  Inskjutningsprover
 •  Testning av provuttag
 •  Sammanställa data
 •  Underhålla och iordningställa provutrustning

Din profil

Som provtekniker behöver du vara noggrann och strukturerad. Du är driven, nyfiken och öppen för förändringar i arbetet. Vidare har du förmågan att både samarbeta med andra och vara självgående. Du är analytisk och har god förståelse av att arbeta med processer.

För att lyckas i rollen ser vi att du som söker har:

 • Gymnasial utbildning inom teknik eller naturvetenskap
 • Teknisk eftergymnasial utbildning, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska
 • B-körkort

Meriterande:

 • Erfarenhet av kvalitetsarbete
 • Erfarenhet av explosivämneshantering
 • Erfarenhet av kvalitetskontroll/verifiering inom någon form av industriell tillverkning

Skiftarbete kan förekomma utefter produktionens behov.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här