Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
customer-service.jpg

Reparationstekniker

Huskvarna, Sweden
Closing date: 9 June 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.
 

Din roll

Som reparationstekniker blir du en del av vårt eftermarknadsteam i Huskvarna. Du kan förvänta dig att arbeta med en stor variation av produkter och projekt där du både arbetar självständigt men också som en del av ett team. I din roll kommer du få hantera de mer komplexa reparationerna från våra kunder och siter över hela världen, där reparationerna omfattar olika produkter av vår militära simulatorutrustning, som du kan lära dig mer om här.

Dina arbetsuppgifter kommer bestå av att:

 • Utföra felsökning och reparation av simulatorutrustning från våra kunder och externa supportsiter.

 • Reparera mekanik, kablage, elektronik och optik.

 • Bidra till offert- och fakturaunderlag för serviceuppdrag.

 • Stötta och utbilda kunder och supportsiter i felsöknings- och reparationsärenden.

 • Delta i framtagning av reperationsmanualer samt besluta om reperationsnivåer.

 • Det finns även möjlighet att få stötta våra siter på plats, om intresse finns.

Eftermarknadsavdelningen (Factory Support) består av 21 personer och är en del av Training Services organisationen på Training & Simulation. Vi ansvarar för förebyggande underhåll, uppgraderingar, reparationer, reservdelsförsörjning, prissättningar, lageroptimeringar och uthyrning av utrustning.

Din profil

Vi söker dig som har ett stort personligt engagemang, är villig att utvecklas och som tar ansvar för dina arbetsuppgifter och ansvarsområden. Vi tror att du trivs lika bra med att arbeta självständigt som i samarbete med andra, du hjälper gärna kunder och arbetskamrater samt närmar dig dina arbetsuppgifter på ett strukturerat och proaktivt sätt. I din roll kommer du att arbeta mycket mot kunder och därför tror vi att det faller sig naturligt för dig att sätta kunden i fokus och att ha en tydlig kommunikation med dem och supportsiter angående felsökning och reperationsärenden.

För att trivas och lyckas i din roll har du:

 • En utbildningsbakgrund inom elektronik på högskola, yrkeshögskola eller gymnasium, och/eller dokumenterad erfarenhet av reparation och felsökning av elektronik.

 • God kunskap i engelska och svenska i tal och skrift.

 • God datorvana.

Det är meriterande om du har:

 • Kunskap och erfarenhet från Training & Simulations produkter.

 • Erfarenhet från att arbeta i datormiljö och affärssystem är meriterande.

Som medarbetare på Saab står du bakom vår värdegrund som vilar på ledorden förtroende, vilja och kunnande. För oss är hur vi är och agerar minst lika viktigt som vad vi kan. Du är mån om dina kollegor, bidrar till en god arbetsmiljö och har ett hållbarhetsfokus. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vi tillämpar alltid löpande urval i våra rekryteringsprocesser och tjänsten kan komma att tillsättas före utgångsdatum. Välkommen med din ansökan redan idag!

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här.