Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
manufacturing.jpg

Rörmontör

Muskö, Sweden
Closing date: 8 April 2023

Rörmontör, Saab Muskö

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Vad du blir del av                                                                                           

På Saab Muskö arbetar vi med svenska marinens fartyg inom reparation, underhåll samt modifieringar. Här blir du en del av ett sammansvetsat gäng som ständigt jobbar för att Marinens fartyg skall vara tillgängliga och körklara. Nu behöver vi nya medarbetare som vill föra varvstraditionen vidare och bidra till att förstärka Saab verksamhet på Muskö.

Din framtida utmaning

I rollen som rörmontör ingår arbete och underhåll av fartyg med en hög teknisk nivå och komplexitet. Arbetet är varierande och ger goda möjligheter att utveckla ditt hantverk och yrkeskunnande.

Dina arbetsuppgifter består av bland annat;

  • Nytillverkning av enstycksdetaljer

  • Underhållsarbete

  • Renovering och ombyggnationer av marinens ytfartyg

Arbetet utförs både ombord på fartyg och i verkstad. Resor inrikes kan förekomma.


Vem är du?

För att kunna söka rollen har du:

  • Utbildning inom vvs eller svets

  • Erfarenhet och kunskap i metoderna TIG och lödning

  • Några års erfarenhet av yrket

Arbetet kräver att du kan uttrycka dig i tal och skrift på svenska, samt innehar minst B-körkort.

Meriterande för tjänsten är:

  • Liftkort och erfarenhet av liftkörning

  • Erfarenheter från arbete med travers-, truck och mobil plattformsarbete, tunglyft arbeten.

  • Erfarenhet av att ha bearbetat material med bland annat borrning, svarvning, fräsning samt gängning

För att passa in på Saab Muskö är det viktigt att du har rätt inställning, starkt driv och viljan att utvecklas. Egenskaper som värderas är flexibilitet och samarbetsförmåga då konkurrens om utrymme finns. Kvalitet är viktigt för oss i vårt arbete mot kund och internt därför ser vi gärna att du är noggrann och lösningsorienterad.

Arbetstiderna är dagtid och skift kan förekomma. 

Ansökningsförfarande

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra på visst medborgarskap.

I denna rekrytering samarbeta Saab med Skill. Vi tillämpar löpande urval, så tjänsten kan tillsättas innan slutdatum. Vid frågor kontakta gärna ansvarig rekryterare: Kajsa Jansson, 08-12097178, kajsa.jansson@skill.se eller Linda Sjölander, 08-12097175, linda.sjolander@skill.se

Om Saab

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling. Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där vi ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.