Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Rörmontör

Location
Karlskrona, Sweden
Closing date
28 October 2021
Apply for this job!

Rörmontör

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Vad du blir en del av
Saab är en helhetsleverantör av marin högteknologi i världsklass - på ytan och under. Vi designar, bygger och underhåller marina ytfartyg och ubåtar som innehåller världens mest avancerade smygteknik. Andra framgångsrika produkter är det luftoberoende Stirling (AIP) systemet och minröjningssystem. På Saab är produktionen hjärtat i varvsverksamheten. Vi ansvarar för nybyggnation, ombyggnad samt underhåll av ytfartyg och u-båtar. Att jobba hos oss innebär att du får jobba med morgondagens teknologi i en miljö som andas både nytänkande och världsarv. För att Saab ska kunna tillhöra världseliten, både på ytan och under, krävs framsynthet, fantasi och kreativitet. Kanske är just Du den vi söker.

Din framtida utmaning

Som rörmontör på Saab kommer dina främsta arbetsuppgifter vara riktade mot tillverkning och montering av rörsystem inom nybyggnad, ombyggnad och underhåll av ubåtar och ytfartyg.  Vi använder oss av svetsmetoder som TIG och Orbital-svetsning. I rörsystemen förekommer material så som rostfritt, kopparnickel, koppar, titan och olegerat.  Detta gör att arbetet är mycket varierande och ger goda möjligheter att utveckla ditt hantverk och yrkeskunnande.

Den du är idag

Att arbeta i vår produktion ställer krav på dig som medarbetare. Den utmanande arbetsplatsytan ombord, gör samarbetet över avdelningsgränserna vitalt. Därför bör du ha en förmåga att samarbeta och uppfatta hur ditt arbete kommer att påverka dina arbetskamraters arbete. Som rörmontör i vår utrustningsverkstad är det viktigt att du som medarbetare är noggrann och att du drivs av en vilja att utvecklas.

För att lyckas hos oss ser vi gärna att du har en gymnasieutbildning inom VVS eller motsvarande, kunskap inom ritnings- och schemaläsning samt god material-och tillsatskännedom. Som rörmontör bör ni ha kunskap om fästförband och mätteknik. Du bör tidigare bearbetat material genom bland annat borrning, gängning, bockning och kapning.

Meriterande är om du tidigare arbetat med hårdlödning, TIG-svetsning och om du innehar en svetslicens. Vi förväntar oss att du har en god grundläggande datorvana. Tjänsten omfattas av försvarssekretess med krav på svenskt medborgarskap.  Resor, både inrikes och utrikes kan förekomma.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Frågor om tjänsten? Vänligen kontakta ansvarig rekryterare Nina Torebrink 0455-104 05, nina.torebrink@skill.se, Mikaela Samuelsson, 0455-325365, mikaela.samuelsson@skill.se

Om Saab
Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling. Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där vi ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.