Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Säkerhets- och kvalitetskoordinator för flygplatssystem

Arboga, Sweden
Closing date: 27 July 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Inom sektionen Airport Technology erbjuder vi tjänster riktade mot flygplatser. Vi är kvalificerade medarbetare som har den breda och djupa kompetens som krävs för att skapa flygsäkerhetshöjande lösningar där denna tjänst kommer bli ett komplement till vår förmåga.

Inom flygplatsområdet erbjuder vi en lång rad tekniska tjänster, allt från förvaltning till installationsprojekt, drift, underhåll av flygtrafiksystem och flygmätning av navigationshjälpmedel.

Vi har inom sektionen ett certifikat ifrån Transportstyrelsen att utföra flygtrafiktjänst, vilket tillsammans med hela sektionens arbete ständigt ska säkerställa att vi minimerar risken för flygsäkerhetspåverkan.

Din Roll

Vi söker nu till vår enhet i Arboga en säkerhets- och kvalitetskoordinator som vill arbeta med flygsäkerhet för tekniska system som finns på flygplatser. Tjänsten innefattar att planera underhåll och förvaltning av tekniska system och uppföljning av vårt säkerhets- och kvalitetsarbete kopplat till våra regelstyrda verksamheter (ANSP, CNS, FCO, ATSEP).

Du kommer medverka i förbättringsarbete och händelseuppföljning kring våra åtaganden. Dessutom ingår även att medverka vid våra andra uppdrag inom sektionen med projekt, teknik och kvalitetsdokumentation. Därtill vara med i arbetet tillsammans med våra uppdragsledare att driva och ta fram nya lösningar på tekniska system.

Vi är en kundfokuserad, öppen och platt organisation där allas åsikter är välkomna, en förutsättning för vår utveckling framåt. Denna specifika tjänst innebär både uppföljning ute hos våra kunder samt arbete med driftsprocesser och säkerhetsuppföljning hemma i Arboga.

Tjänsten innebär någon resdag per månad.

Din Profil

Tjänsten innebär en hel del regelbevakning och kvalitetsdokumentation för att följa upp och säkerställa tekniska system. Grundkunskap i teknik är nödvändigt och förmågan att tolka teknisk dokumentation är avgörande för att lyckas i rollen. Eftersom tjänsten innebär kundkontakt och samtidigt många kontakter internt inom Saab, söker vi dig som är kommunikativ och har god samarbetsförmåga.

Inom arbete med flygsäkerhetsystem är det viktigt att kunna utföra riskbedömningar, du bör ha god analytisk förmåga och problemfritt kunna framföra strukturerade bedömningar. Som säkerhets- och kvalitetskoordinator ingår att ansvara för att riskanalyser utförs enligt gällande regler och vara en del i teamet som levererar helheten till våra kunder.

Hela vårt arbete genomsyras av att vi har ett gott kundbemötande med flygsäkerhet i fokus och det betyder för oss att du som individ är både ansvarstagande och har en god social förmåga.

Du har goda kunskaper i engelska och svenska, såväl muntligt som skriftligt och är noggrann och systematiskt lagd. B-körkort krävs.

Erfarenhet av regelverk, revisionsteknik och flygplatssystem är meriterande.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här